Una nova connexió de fibra òptica des de la UIB fins al ParcBit permetrà un gran avanç en l’accés a internet dels centres de primària i secundària de les Illes Balears

La connexió donarà una major connectivitat als laboratoris i centres d’innovació i desenvolupament del ParcBit

-TIPOS--IT_1510576724024_84

El Vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, el gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, han signat avui un conveni per instal•lar un cable de fibra òptica entre el campus universitari i el Parc Bit. L’acord permetrà al Govern realitzar una connexió de banda ampla que arribarà a gran part dels centres docents de les Illes Balears i donarà un accés a Internet de forma ràpida i molt econòmica als centres de primària i secundària.

El Vicepresident Biel Barceló ha destacat que “aquest conveni és una passa més per aconseguir que el 100% dels centres docents de les Illes Balears tinguin accés a banda ampla ultraràpida a l’any 2019″. A més a més, Barceló ha explicat que la instal·lació de fibra òptica facilitarà una major connectivitat entre el campus universitari i laboratoris empresarials i altres centres d’investigació, innovació i desenvolupament del ParcBit, “la qual cosa és imprescindible per a impulsar la transferència de coneixement de la UIB a les empreses”.

Per la seva part, el Rector Llorenç Huguet ha assenyalat que la infraestructura garantirà una major connectivitat del campus amb el parc empresarial i és, per tant, “una situació de guany-guany en la que ambdues parts hi surten beneficiades”. En aquest sentit, Pere Fuster, gerent del ParcBit, ha afirmat que “mai fins ara el parc i la UIB han estat tant ben connectats” i ha declarat que “aquesta mateixa setmana es posarà en marxa la licitació de les obres”.

La xarxa de la UIB està connectada a Internet a través de RedIRIS, la xarxa acadèmica i d’investigació nacional. El cable de 3 kilòmetres connectarà el node de connexió de REDIris a les Illes Balears ubicat al Centre de Tecnologies de la Informació de la UIB, a l’edifici Anselm Turmeda, i un dels nodes de la xarxa corporativa del Govern de les Illes Balears, el més proper al campus, ubicat al centre de comunicacions del ParcBIT.

El Govern està desplegant connexions de banda ampla ultra ràpida en una gran part dels centres docents. Els centres docents no universitaris (primària, secundària, formació professional i superior no universitària) tindran a partir d’ara una sortida única i agregada cap a Internet de forma gratuïta.

Dins aquesta operació, la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme cedirà a la Universitat l’ús de 16 de les 32 fibres òptiques que com a mínim es té previst instal·lar.

Les relacions de la UIB i el Parc Bit s’han consolidat en els darrers anys. Des del punt de vista universitari, la relació amb la societat en general, i amb l’empresa en particular, és una estratègia imprescindible per tot el que significa d’obertura a la creativitat i la innovació, incloent l’emprenedoria, tant per als estudiants com per a l’activitat de formació i d’investigació que es desenvolupa a la Universitat.

Share

Comentaris tancats.