“Twitter Report” es transfereix a emprenedors i empreses per al seu desenvolupament

L’eina d’anàlisi de Twitter permet conèixer millor els turistes que visiten les Illes Balears i pretén  incrementar la competitivitat del sector turístic balear

La Fundació Bit posa a disposició dels emprenedors i empreses de les Illes Balears l’aplicació d’anàlisi de Twitter “Twitter Report”, per tal que col·laborin en el seu desenvolupament i així l’eina incorpori la qualitat i interès que exigeix el mercat.

Twitter Report és una eina que analitza les dades generades a la xarxa social Twitter referits a hotels, cadenes hoteleres, destinacions i zones turístiques i amb la qual es permet conèixer millor els clients de l’hotel o turistes que visiten les Illes Balears o algun dels seus competidors, així com les seves preocupacions, preferències i necessitats.

Membres de l'equip de Turisme de la Fundació Bit

Membres de l’equip de Turisme de la Fundació Bit

D’aquesta manera la Fundació Bit aporta uns coneixements i tecnologies que poden orientar al sector turístic a prendre les decisions de gestió més adequades. Així, les organitzacions de gestió de destinacions turístiques (DMOs), les federacions i cadenes hoteleres, hotels i agències de comunicació orientades al turisme poden adaptar les seves estratègies de comunicació i oferta hotelera a les necessitats dels turistes, tenint en compte les seves nacionalitats i detectant canvis de tendències o interessos manifestats a través de xarxes socials com Twitter.

Així ho declara un dels membres de l’equip de l’àrea de Turisme de la Fundació Bit, Óscar Moya, que remarca que “es tracta d’un projecte d’innovació tecnològica que pretén incrementar la competitivitat del sector turístic balear”. També afegeix que “en base a les necessitats de les empreses i emprenedors, l’aplicació es reorientarà cap a un sentit o l’altre”.

Actualment “Twitter Report” analitza les dades de 646 hotels i 138 cadenes de 12 destinacions turístiques, les Illes Balears i les destinacions competidores Costa Brava, Costa del Sol, les Illes Canàries, Croàcia, Grècia, Turquia i Marroc. Aquesta informació es pot filtrar en funció de diferents paràmetres com la nacionalitat, la categoria d’hotel, el destí turístic i la zona turística. Per tant, permet un análisi del més local al més general.

A mode d’exemple, entre el 15 de juny i 15 de novembre de 2014 l’aplicació va recopilar gairebé 400.000 tweets procedents de 129.107 perfils d’usuari, a través dels quals s’ha observat que Eivissa va ser la destinació de les Illes Balears que més va augmentar el seu nombre de seguidors amb un 22%, així com la que més activitat va tenir (tweets, retweets, mencions, favorits).

Amb la col·laboració i suggermients del sector privat, aquesta eina bàsica es podrà seguir desenvolupant en altres direccions potencialment interessants com l’anàlisi de sentiments on es podria conèixer l’opinió de clients en funció de temàtiques, la comparativa de l’activitat de Twitter entre diferents hotels, la integració amb altres xarxes socials relacionades amb el turisme, la detecció d’usuaris de Twitter falsos, entre d’altres.

La Fundació Bit ja ha iniciat la presentació del projecte entre el sector empresarial. Així, durant l’esdeveniment Menorca Connecta del passat mes de novembre s’aprofità l’encontre per explicar en què consisteix l’aplicació entre els empresaris menorquins. També el “Twitter Report” ha estat presentat als emprenedors de la Incubadora d’empreses del ParcBit, els quals van mostrar un gran interès per l’eina.

Aquest projecte s’emmarca dins el programa de Foment de la innovació i el Desenvolupament Tècnic en TIC Turisme de la Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic, que aquest any té com a enfocament principal l’anàlisi Bigdata de Social Networks dins l’àmbit turístic.

Els interessats en saber més sobre “Twitter Report”, poden adreçar-se a turisme@fundaciobit.org o al telèfon 971 784 730.

Share

Comentaris tancats.