Professionals i experts es reuneixen al ParcBit en una jornada dedicada al món dels drons

Avui dimecres 29 al ParcBit s’ha celebrat la jornada; «L’Univers Dron. Tot un món de possibilitats». Un esdeveniment en el que han participat professionals i experts en el tema; i en el que també s’ha pogut gaudir de les exhibicions i mostres de vols d’aquests tipus de vehicles no tripulats

La jornada, celebrada a l’Auditori del Centre Empresarial Son Espanyol i a l’Edifici Adduno, ha comptat amb la intervenció del director general d’Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons; i hi han assistit unes 50 persones, entre professionals i aficionats al món dels drons.

L’objectiu d’aquest esdeveniment, organitzat per la Fundació Bit en el marc del projecte Doctor TIC, per a la divulgació de les tendències tecnològiques pel futur, és precisament donar a conèixer a tots els interessats les possibilitats que aquests dispositius ofereixen a emprenedors i professionals de molts diferents àmbits com la construcció, l’agricultura o la publicitat, entre d’altres. I així ho ha expressat, Pep Lluís Pons, director general d’Innovació i Recerca durant la seva intervenció, en la que ha destacat que els drons «no són ni una joguina, ni una moda, sinó la base d’una nova economia i un dels focus per al desenvolupament de negocis i propostes de valor en aquest segle».

Durant el matí s’han realitzat quatre ponències. Les dues primeres s’han centrat en orientar als assistents en l’elecció d’un d’aquests vehicles en funció de les necessitats i quina és la formació necessària per a realitzar aquesta activitat, amb la ponència; «Com escollir el dron perfecte o construir-lo un mateix?», per Javier Montilla, director comercial d’iHobbies; i per altra banda, amb la ponència «Com pilotar un dron? Obtenció del títol de pilot oficial» per José Parejo Navas, Comandant d’aviació i Head Training de Panamedia.

Seguidament, també s’han tractat temes legals amb la ponència «Permisos i obligacions legals dels drons» per Jordi Morell, advocat especialitzat en el món digital i noves tecnologies, i fundador del blog Términos y Condiciones; i finalment «L’impacte dels robots voladors sobre el nostre futur (agricultura, logística, seguretat…) per Álvaro Rodríguez, co-fundador d’Artik Center i Fablab de Palma.

Acabades les ponències de l’Auditori, també s’ha realitzar una mostra de drons i exhibició de vols; a la seu de l’Escola Global, a l’Edifici Adduno del ParcBit. Durant aquesta mostra, empreses i entitats com la UIB, Grau Enginyers, Promo Mallorca, NorDron, i iHobbies han demostrat la seva perícia en el maneig dels drons i han fet una demostració pràctica de les aplicacions que aquests tipus de aparells ofereixen i que suposen un punt i a part en molts sentits.

Aquest jornada s’emmarca dins del projecte de divulgació de tendències tecnològiques #TENTIC de Dr. TIC (Fundació Bit) , i està finançat per l’EEN, un programa impulsat per la Comissió Europea des de la Direcció General d’Empresa i Indústria amb l’objectiu de donar suport i assessorament a les petites i mitjanes empreses, afavorint el seu creixement i reforç de la gestió de la innovació de les PIMES.

A través d’aquestes activitats, la Fundació Bit pretén fomentar l’esperit emprenedor de base tecnològica, i alhora acostar les tendències de les noves tecnologies a la societat balear per tal de fer-la més competitiva, i crear així un entorn empresarial favorable a la innovació.

Share

Comentaris tancats.