Play for Health es presentarà al II Fòrum de la Innovació sobre assistència sanitària, turisme i salut

Una pacient utilitzant la plataforma de telerehabilitació Play for Health a l’Hospital Son Llàtzer

La Fundació Bit participa en el II Fòrum de la Innovació sobre assistència sanitària, turisme i salut que organitza el Govern de les Illes Balears, la Comissió Europea i l’Euroregió Pirineus Mediterrània pel proper dia 20 de febrer, en el marc del projecte “Cooperació per a la innovació en l’Eurorregió sobre assistència sanitària transfronterera, turisme i salut” que perssegueix convertir les Illes Balears en una destinació d’excel·lència saludable, en línia amb els objetius de creixement intel·ligent i inclusiu de la Unión Europea.

Aquest fòrum preten ser un lloc d’encontre i intercanvi d’idees, on es presentaran novetats en l’àmbit de la innovació tecnològica, l’alimentació segura i saludable i el turisme de salut, entre elles el projecte de telerehabilitació desenvolupat a la Fundació Bit “Play for Health”.

L’acte, que es farà a l’Aula Magna de l’Escola d’Hosteleria de les Illes Balears del campus de la UIB, serà inaugurat pel President del Govern de les Illes Balears, M. Hble. Sr. José Ramón Bauzá, juntament amb el Rector de la Universidad de les Illes Balears (UIB), Magnífic Sr. Llorenç Huguet i, pel director del Fòrum i Cap de Servei de la Direcció General de Salut Pública, el Dr. José María Vicens.

Serà durant el primer bloc de la jornada “TIC Salut i Mobilitat Europea” quan el responsable de l’àrea de Salut de la Fundació Bit, Xisco Tous, presentarà el projecte “Play 4 Health”, com a una nova forma de fer rehabilitació, la telerehabilitació, que permet l’entrenament de capacitats físiques i cognitives a casa dels pacients mitjançant l’ús de videojocs i diferents mètodes d’interacció. Es tracta d’un projecte basat en l’ús de tecnologies de baix cost i que permet una gran implantació al sistema sanitari. Vegeu aquí més informació del projecte.

Altres ponències presentades dintre del bloc sobre TIC i Salut seran el projecte “TIE” (Tourism Intelligence Escaparate) de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB); “Interoperabilitat, Història Clínica Personal i alternatives a la Història Clínica Electrònica” de Doctoralia; el projecte “Gestoli”, desenvolupat també per la Fundació Bit i transferit a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i, “Les noves tecnologies en el tractament de les enfermetats cròniques” de la Generalitat de Catalunya.

L’activitat es dirigeix a empreses i professionals relacionats amb els àmbits del turisme, la salut, les TIC i la innovació. Els interessats en assistir al fòrum poden inscriure’s a través del formulari publicat a la pàgina web http://www.caib.es

Consultau el programa complet del fòrum aquí.

Share

Comentaris tancats.