Nou taller de Dr.TIC a Menorca sobre gestió de dades per a empreses turístiques

La Fundació Bit col·labora aquest mes de novembre amb els cursos presencials del Pla +TIC Menorca que ha reiniciat de nou el Consell Insular de Menorca, per tal de facilitar i fomentar l’ús de les TIC entre les empreses i els professionals de l’illa, en el marc de l’acord de col·laboració signat entre el Consell Insular de Menorca i el Govern de les Illes Balears.

Així, el projecte d’assessorament tecnològic Dr.TIC impartirà els propers 24 i 25 de novembre a la seu del Consell Insular de Maó el taller gratuït “Localització i gestió de dades a través d’internet per a negocis turístics”, adreçat prioritàriament a petites empreses, microempreses i autònoms de Menorca.

Aquesta acció formativa ajudarà a les empreses a seleccionar i gestionar informació clau per a prendre decisions empresarials, distribuint els seus continguts en els següents punts, de 16 a 20 hores:
- Internet com a proveïdor de dades per a negocis turístics.
- Selecció de fonts d’informació i dades rellevants sobre el destí turístic Menorca.
- Captació, estructuració, gestió i mapeig de dades internes amb eines online.
- Anàlisi de la informació generada.

El primer dia es repassarà què és una empresa digitalitzada, els sistemes d’informació i com tenint-ho així es pot controlar des de qualsevol indret. Posats els pilars, s’aprendrà a localitzar dades externes de l’empresa que puguin ajudar a entendre el territori, les relacions, les tendències, i sobre això, que un empresari pugui pensar noves estratègies pel seu negoci.

El segon dia es treballarà amb les dades internes de l’empresa, les que té i les que pot recopilar, segons la tipologia de negocis turístics. S’analitzaran les dades de les quals ja disposen i les que podrien capturar. En acabar, es treballarà un cas pràctic online, en directe i col·laboratiu. L’objectiu és entedre com les dades es converteixen en informació i la informació en coneixement per prendre decisions estratègiques.

Quan l’empresari tengui clar les preguntes que vol respondre després pot estructurar la recollida de dades, seleccionar les fonts, i ja posteriorment automatizar els processos amb ajuda dels informàtics. Abans però, hi ha una sèrie de fonts a la xarxa i programes gratuïts que el poden ajudar a aprendre el procés.

Les inscripcions es poden sol·licitar a través del web www.formaciotic.cime.es.

Cartell Taller localització dades

Cartell Taller localització dades

Share

Comentaris tancats.