Més de 1.200 alumnes ja s’han acostat a la Fira de la Ciència i la Tècnica a Menorca

El CentreBit Menorca acull des de dimecres i fins demà dissabte aquest esdeveniment que pretén despertar vocacions científiques i tecnològiques entre els joves menorquins

180221.237

Més de 1.200 alumnes de 3r i 4t de secundària de tots els centres de Menorca han estat visitant des de dimecres la primera edició de la Fira de la Ciència i la Tècnica que promou la Fundació Rubió i que se celebra al CentreBit d’Alaior, Menorca, fins aquest dissabte.

L’esdeveniment té com a objectiu principal acostar aquestes dues branques de coneixement de la ciència i la tecnologia als alumnes de secundària de Menorca. Amb això, es pretén dinamitzar l’ensenyament, fomentar l’esperit emprenedor i innovador i, en definitiva, despertar vocacions científiques i tecnològiques entre els joves de 14 i 18 anys que hi participen.

Els tretze projectes i tallers de contingut científic i tecnològic que s’hi exposen han estat preparats i realitzats per sis grups d’alumnes de sis instituts de Menorca (Biel Martí, Cap de Llevant, Pasqual Calbó, Josep Maria Quadrado i Maria Àngels Cardona), sota el guiatge i la supervisió dels corresponents professors. Cada projecte ocupa un estand, on també hi participa l’Institut Oceanogràfic de Balears amb la seva Estació Jaume Ferrer, ubicada a Menorca. Així, els assistents han pogut veure en directe demostracions i experiments científics sobre els àcids, la química a la cuina i la robòtica.

180221.044El secretari de la Fundació Rubió, José Antonio Fayas, ja ha anunciat que, en vista dels bons resultats i acollida, la Fira tendrà un caràcter bianual.

El director general d’Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, assistí dimecres a la inauguració, acompanyat per la Presidenta i Consellera d’Ordenació Territorial i Turística del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i pel gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, juntament amb representants de la resta d’entitats col·laboradores, com els ajuntaments d’Alaior i Es Castell i l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) a les Balears.

La Fira té lloc a la planta soterrani del CentreBit d’Alaior i demà, dissabte 24, tendrà les portes obertes per al públic general, de les 9.30 a les 12 h, hora en què hi haurà un acte de clausura, amb la intervenció de la Dra. Alícia Sintes.

Share

Comentaris tancats.