L’especialista en blockchain, Alex Puig, imparteix una jornada al ParcBit

La Fundació Bit, en el marc del projecte TENTIC sobre divulgació de tendències tecnològiques, organitza pel proper 10 de maig una jornada sobre Blockchain, dirigida tant a principiants com a iniciats en el tema.

Els assistents comptaran amb la participació d’un ponent de renom i referent nacional en aquest àmbit: Alex Puig, fundador del Digital Currency Summit i Alastria Blockchain Ecosystem, un consorci d’empreses espanyoles que avança en l’ús del sistema ‘blockchain’, entenent-se com la tecnologia que fa possible les monedes digitals i actua com a base de dades i còpia de seguretat unificant i resguardant les dades digitals.alexpuig_bw

La jornada s’iniciarà amb una benvinguda del gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, qui recalcarà la importància del ParcBit com a nucli per a la innovació i la col·laboració tecnològica de les empreses locals, però també internacionals a través de la Xarxa EEN i de la nova campanya de Sol i Dades del Govern de les Illes Balears.

Per plantejar l’escenari a debat de la jornada, Modesto Agudo, assessor tecnològic d’AIMCSE (Asociación Internacional de Miembros de Cuerpos de Seguridad y Emergencias) i Asociación de Directores de seguridad Privada Online ADISPO, explicarà quin és l’abast del Blockchain i de quina manera pot afectar els canvis geopolítics del futur.

Després d’aquesta introducció, seguirà una part més tècnica amb la participació de David Martin, Chief Data Officer de Bluekiri. David explicarà com funciona el Blockchain i què és el que el fa tan segur, repassant diversos conceptes com què és un node, hash o què fan els miners i com funciona aquesta xarxa, amb els seus efectes més sorprenents com els cryptokitties.

En una segona part, es presentaran tres projectes destinats a àmbits geogràfics i d’aplicacions totalment diferents perquè es pugui veure l’escalabilitat i versatilitat de les seves aplicacions:

Menorca Coin, a càrrec de Joan Caules. El projecte es va crear a l’octubre 2017 com la primera moneda digital local de les Balears. Joan Caules, un dels seus cofundadors, explicarà l’història del Menorca Coin, nascuda des de la voluntat de dinamitzar l’economia local, amb els seus reptes legals i tecnològics, fins al punt en el qual es troba el projecte a dia d’avui.

Zenith Portfolio, a càrrec de Vlad Stan, cofundador i CEO de Futuristico. Per abordar el debat sobre els diferents tipus de monedes digitals, Vlad Stan ha desenvolupat l’aplicació “Zenith Portfolio”, un tauler de control destinat a inversors particulars per seguir les tendències de les seves adquisicions en moneda digital.

Fizzy, a càrrec d’Oscar Paz de la Fuente, d’AXA OpensuranceCom. Es tracta d’un cas d’una empresa multinacional capdavantera amb un dels seus nous productes “Fizzy”, una assegurança contra els retards de vols implementat mitjançant smart contracts amb Ethereum.

A continuació, s’aprofundirà amb la tercera part de la jornada amb dues exposicions sobre les vistes a les perspectives del futur:

Primer, Jorge Morell, advocat especialitzat en dret tecnològic i fundador de la firma Términos y Condiciones, presentarà els “smart contracts: teoria i pràctica legal”.

Després, i per tancar la jornada, Alex Puig, fundador del Digital Currency Summit y Alastria Blockchain Ecosystem, farà una ponència enfocada a les “Aplicacions de l’ecosistema Blockchain per a empreses”.

Els interessats en assistir s’han d’inscriure a https://goo.gl/HFQW7Q

Es podrà seguir la jornada per Twitter a través del hashtag #BlockchainParcbit

Jornada BlockChain i Criptomonedes 10.05 Parc Bit Palma de Mallorca (1)

Share

Comentaris tancats.