L’empresa del ParcBit, Hotelinking, guanyadora del premi EmprendedorXXI de CaixaBank

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Neguruela, ha lliurat el guardó que reconeix l’empresa més innovadora de Balears

L’empresa Hotelinking ha estat la guanyadora de l’onzena edició dels remis EmprendedorXXI de Balears de CaixaBank. L’activitat de l’empresa se centra en el desenvolupament de software per al sector turístic, en concret a través d’una eina amb la qual és possible adquirir una base de dades de clients i potencials clients a través de les xarxes wifi de l’establiment i realitzar accions de màrqueting orientades a la fidelització i la prescripció a través de les xarxes socials. El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha lliurat avui migdia els guardons a l’acte organitzat al CaixaFòrum de Palma. El director general d’Innovació i Recerca, Josep Lluís Pons; la directora territorial de CaixaBank a Balears, Maria Alsina; i Mireia Solà, de l’Àrea de Promoció i Relacions Institucionals d’ENISA, també hi han assistit.

Els premis EmprendedorXXI tenen com a objectiu principal identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de recent creació amb major potencial de creixement d’Espanya. Estan organitzats per CaixaBank, a través de Caixa Capital Risc, i coatorgats pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’ENISA, Empresa Nacional d’Innovació. També hi col·labora la Comunitat Autònoma a través de dos òrgans instrumentals, com són l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial), depenent de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, i la Fundació Bit, depenent de Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme.
El premi per al guanyador, Hotelinking, inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en el curs internacional Ignite Fast Track a la Universitat de Cambridge.

Juntament amb Hotelinking, el jurat ha seleccionat com a finalistes a PeterDiving i a HiSun, aquesta darrera, actualment instal·lada al ParcBit.

Enguany, s’han presentat als premis EmprenedorXXI a Balears un total de deu empreses, de les quals se’n varen seleccionar cinc, i tres varen ser finalistes. Tot i no haver guanyat el guardó a l’empresa més innovadora de Balears, les empreses participants poden optar encara a la categoria d’empresa amb major potencial de creixement en els sectors de Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari, premi que s’atorga a nivell estatal i que es lliurarà a Barcelona el proper mes de març.

Ja és el sisè any consecutiu que una empresa del ParcBit obté aquest reconeixement, posant així de manifest la importància del ParcBit com a punt de referència de l’emprenedoria a Balears, que a través de la seva incubadora dóna suport i assessorament a projectes innovadors com els que s’han guardonat avui.

Segons dades del GEM 2016 (Observatori de l’Emprenedoria), les Illes Balears són a les primeres posicions, juntament amb Catalunya i Madrid, en la Taxa d’Activitat Emprenedora Total (TAE), i per sobre de la mitjana espanyola. A més, Balears lidera el llistat de comunitats autònomes en les quals la població percep més oportunitats per emprendre.

Share

Comentaris tancats.