L’àrea de Turisme de la Fundació Bit presenta els seus projectes a estudiants del Grau d’Informàtica de la UIB

La Fundació Bit ha presentat els projectes de l’àrea de turisme en què està treballant actualment als estudiants del Grau d’Informàtica de la UIB, dins l’assignatura ‘Disseny de Solucions per al Sector Turístic’, amb l’objectiu de donar a conèixer dins l’àmbit universitari les innovacions que promou la Fundació Bit en col.laboració público-privada. Amb aquesta xerrada, a més, els alumnes han pogut complementar els seus coneixements acadèmics amb projectes reals utilitzats pel mercat turístic.

Moments durant la presenta

Moments durant la presentació

La presentació ha tractat sobre els projectes emmarcats dins el programa de Foment de la innovació i el Desenvolupament Tècnic en TIC Turisme de la Direcció General d’Innovació, Recerca i Turisme, que aquest any té com a enfocament principal l’anàlisi Bigdata de Social Networks dins l’àmbit turístic.

El responsable de l’àrea, Esteve Lladó, i el tècnic Óscar Moya han exposat les aplicacions CAVAL i TravelSocialMetrics, dos projectes que apliquen les darreres tecnologies per aportar solucions al sector turístic, ja sigui a empreses o a l’Administració Pública.

En el cas de “CAVAL”, es tracta d’un estàndard d’interoperabilitat per a les empreses del sector turístic (agències de viatges, hotels, transport i oferta complementària), per a l’intercanvi de dades entre actors de la cadena de valor turística, mitjançant la definició de missatges XML. CAVAL també aporta un estàndard de facturació electrònica per a les empreses turístiques, a través d’unes extensions específiques. La Fundació Bit és la coordinadora d’aquest projecte on hi ha també implicades empreses TIC que desenvolupen software per al sector turístic procedents del cluster TURISTEC.

Per altra banda, el projecte Bigdata “Travel Social Metrics” genera informes sobre destinacions turístiques de Balears a partir de dades procedents del Twitter. L’objectiu final és analitzar l’eficàcia de les decisions estratègiques relacionades amb la promoció turística de les Illes Balears i conèixer millor al turista que visita les Illes, les seves preocupacions, preferències i necessitats, informació que pot resultar molt útil tant a les empreses turístiques com a instituts de promoció turística com l’Agència Balear de Turisme (ATB).

Share

Comentaris tancats.