La vicepresidenta Bel Busquets presenta una nova edició de l’Emprenbit Tech Camp, el campus tecnològic d’estiu per a futurs emprenedors

El campus tindrà lloc del 12 de juliol al 3 d’agost, i s’accepten inscripcions fins al 30 de juny

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, han presentat el campus tecnològic d’estiu Emprenbit Tech Camp, una activitat gratuïta dirigida a estudiants universitaris i de Formació Professional Superior que vulguin aprendre a validar models de negoci innovadors. El campus tendrà lloc del 12 de juliol al 3 d’agost, i s’accepten inscripcions fins al 30 de juny.

Presentació Emprenbit Tech Camp 2018

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta Bel Busquets ha volgut posar de manifest com des del Govern “és prioritari afavorir la creació d’empreses de base tecnològica per així fer possible un model d’economia més sostenible i diversificada que afavoreixi el creixement de l’ocupació en feines de qualitat”. Segons ha declarat la vicepresidenta, per poder complir aquests objectius és necessari primer de tot “despertar vocacions, atreure i retenir talent” i, alhora, “fomentar la creació d’empreses innovadores a Balears” i per aixó ha lloat la iniciativa de l’Emprenbit Tech Camp.

Després de l’èxit de l’any passat, la Fundació Bit ha engegat de nou aquesta iniciativa que combina sessions de teoria i pràctica en emprenedoria tecnològica, gràcies a un programa que inclou sessions de coaching amb experts en llançament de productes innovadors, dinàmiques de grup, i exercicis pràctics amb la metodologia Disciplined Entrepreneurship.

També en aquest sentit, el gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, ha volgut posar en relleu que aquest programa «vol donar a conèixer a la gent jove i qualificada les metodologies més recents per engegar projectes empresarials innovadors» i al mateix temps «mostrar-los els avantatges que ofereix el Parc Bit com ecosistema de suport a l’emprenedoria de base tecnològica» a les Illes Balears.

L’objectiu de l’Emprenbit Tech Camp és oferir una experiència emprenedora i l’oportunitat de desenvolupar habilitats com el treball en equip i la realització de tasques orientades a la consecució d’objectius específics. D’aquesta manera, durant 15 dies i més de 40 hores de tallers teoricopràctics, els participants treballaran una idea de negoci innovadora per a la seva validació en un model de negoci seguint la metodologia de Bill Aulet, professor al M.I.T. (Massachussets Institut of Technology), una de les institucions més rigoroses del món en el camp de l’emprenedoria de base tecnològica.

També com en l’edició anterior, el grup que presenti la millor pràctica tendrà premi: un viatge a Madrid per conèixer startups d’èxit i participar en el South Summit 2018, un dels esdeveniments més importants en emprenedoria que se celebren a Espanya.

Per tal de compartir la seva experiència, la presentació també ha comptat amb la presència de Ricardo Bibiloni i Carlos Pascual, dos membres de l’equip guanyador de l’Emprenbit Tech Camp 2017, que han explicat com aquest curs d’estiu els va ajudar a idear el seu projecte, Virtual Health, una proposta per a un sistema de realitat virtual pensat per al tractament de les fòbies.

A l’acte de presentació de l’edició d’enguany de l’Emprenbit Tech Camp, celebrat a la incubadora d’empreses del ParcBit, hi han assistit representants de les empreses que hi col·laboren i que han fet possible aquesta iniciativa: Logitravel; Wireless DNA;, Travel Compositor, i Waka Solutions.

Programa #Emprenbit

El programa #Emprenbit de la Fundació Bit és un servei públic del Govern de les Illes Balears implantat amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat del teixit empresarial a través de l’acompanyament d’emprenedors en el llançament de projectes basats en el coneixement. A #Emprenbit, a més de programes d’acceleració d’idees i acompanyament a empreses, també s’ofereixen als emprenedors les infraestructures de la incubadora d’empreses del ParcBit i el CentreBit Menorca, on és possible disposar d’espais de treball en un entorn favorable i a molt baix cost.

Des de 2008 el Programa #Emprenbit, orientat al foment de la creació d’empreses innovadores a les Illes Balears, ha donat suport a més de 220 persones amb projectes empresarials innovadors, de les quals el 70% ha finalitzat el programa amb èxit. Així, fruit d’aquest programa de suport a emprenedors de la Fundació Bit, no només s’han creat un gran nombre d’empreses innovadores, sinó que moltes d’elles han esdevingut exemples d’èxit empresarial. En aquest sentit, és molt rellevant el fet que la majoria (8 de 9) dels darrers guanyadors dels premis Emprendedor XXI (un dels millors dotats econòmicament a Espanya) eren beneficiaris del Programa #Emprenbit quan van ser premiats.

Els interessants a accedir al programa #Emprenbit Tech Camp, s’hi poden inscriure a través de la web: www.emprenbit.org/emprenbit-tech-camp-2018-cat

Share

Comentaris tancats.