La Internet de les coses serà el tema central del seminari internacional en turisme INTO 2018

El ParcBit acollirà el 29 i 30 de novembre aquest seminari especialitzat en innovació turística que ja s’ha consolidat com a punt de trobada pel sector acadèmic i empresarial

logo_INTO2018_transparentLa XIII edició dels seminari INTO tractarà de com la Internet de les coses (IoT) tindrà un impacte exponencial en el sector en aquests propers anys i com suposarà una veritable avantatge competitiva similar al que va tenir l’arribada d’internet, el qual va suposar un canvi radical en la indústria dels viatges. Així aquesta nova tecnologia no només permetrà simplificar operacions, sinó que també permetrà millorar prediccions, optimitzar recursos, i en definitiva millorar l’experiència dels viatgers, oferint a la indústria infinites possibilitats per interactuar amb els clients i conèixer-los millor.

Durant aquests dos dies en que es celebrà el seminari s’analitzarà la introducció de sensors connectats a internet a edificis, vehicles, o electrodomèstics, i com aquesta tecnologia suposarà una gran transformació que generarà grans oportunitats a la indústria turística i alhora serà un repte pel sector i les destinacions.

Entre els ponents ja confirmats destaquen experts internacionals de l’àmbit acadèmic com el Dr. Ajay Aluri, de la Universitat de Swest Virginia, la Dra. Marianna Sigala, professora de la University of New South Wales, o el Dr. Arturo Azcorra, Director de l’IMDEA Networks Institute i investigador de Telecomunicacions (UC3M). També hi participaran referents de l’àmbit empresarial com; Santiago Lorente, Director de vendes i solucions empresarials de Microsoft; Manuel Lorenzo, responsable de Tecnologia i Innovació a Ericsson Espanya, Bruno Vilarasau, Director de Serveis Digitals i Sector Públic de Telefònica, o Mar Muñoz, Tourism Big Data Strategist a IT Travel Services, entre d’altres.

L’esdeveniment comptarà amb una Keynote Inaugural sobre l’estat de l’art de la IoT, i quatre sessions principals: IoT i l’elecció de la destinació turística i l’oferta; IoT i l’augment de l’SmartMobility en la destinació; IoT i l’experiència turística; i 5G & IoT; a la que se sumarà la sessió especial del darer dia: IoT i l’economia col·laborativa. Així mateix, l’INTO 2018 també comptarà amb un workshop de treball que pretén ajudar a les empreses a visualitzar oportunitats de negoci a partir de IoT, mostrar una metodologia pràctica en format resumit per a la visualització d’oportunitats en aquestes àrees, realitzar un exercici pràctic que ajudi a dilucidar nous escenaris i sensibilitzar els assistents sobre les oportunitats que pot generar el IoT.

Com en l’edició anterior, aquest any l’INTO 2018 també inclourà un Brokerage Event amb reunions bilaterals B2B de 20 minuts per tal de trobar socis internacionals de negocis i tecnologia en el marc de la IoT i les oportunitats per a la indústria turística.

Aquest seminari, organitzat per la Direcció General de Recerca del Govern de les Illes Balears des de 2004 ha tingut prop de 2000 assistents i han analitzat diverses temàtiques relacionades amb productes turístics com el cultural, el nàutic o el de salut; instruments de màrqueting com el branding o el social media.

Share

Comentaris tancats.