La genètica en la medicina centrarà la temàtica de la darrera xerrada IBTalks

L’encontre tractarà qüestions com les mancances actuals de la genètica com a eina diagnòstica o si la societat està preparada per a la inclusió de la genètica en els tractaments mèdics del dia a dia, entre d’altres

El proper dimarts 12 de desembre, a les 16 hores, l’espai EmprenBit del ParcBit acollirà la quarta i darrera sessió del clicle de xerrades #IBTalk’17, anomenada “Perspectives de futur de la genètica en la medicina”, la qual és organitzada pel Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears (BIOIB) i la Direcció General de Recerca i Innovació del Govern de les Illes Balears.Genosalut-New-03

La trobada congregarà investigadors i investigadores rellevants en l’àmbit de la genètica en la medicina a les Illes Balears i, en un format distès i proper, tractarà qüestions com les mancances actuals de la genètica com a eina diagnòstica per tal que es consideri necessària i reconeguda, la inclusió de la genètica en el tractaments mèdics del dia a dia, com es pot apropar més la genètica a la societat i si hi és exagerat el temps que separa la teoria de la pràctica en la genètica.

Cinc experts en genètica i medicina procedents de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), Genosalut i Bipsin participen de la jornada. Així, es comptarà amb: Jose Reyes, investigador de l’IdISBa i especialista aparell digestiu a l’Hospital d’Inca; Víctor Asensio, responsable plataforma genòmica a IdISBa; Damià Heine, responsable de Genètica Molecular a l’HU Son Espases i director del Comitè Científic de Genosalut; Mercedes Martínez, investigadora i co-fundadora de Bipsin i Maria Oliver, responsable de laboratori i R+D a Genosalut.

En el cas de Genosalut, es tracta d’una empresa de diagnòstic genètic i d’R+D+i per aplicar la genètica a la salut humana.  Precisament la Dra. Maria Oliver farà de moderadora de la xerrada.

Els interessats en assistir a la xerrada han d’inscriure’s al següent enllaç: goo.gl/wQ68hK

IBTalks, un cicle per apropar l’R+D+i a la ciutadania:
El cicle IBTalks consisteix en quatre sessions on experts i empreses de la mà dels clústers balears debaten sobre temes d’actualitat com la sostenibilitat del territori, la innovació en tractaments d’aigua, les noves tecnologies i els nous viatgers i la medicina preventiva.

Precisament és la societat civil el públic objectiu de l’IBTalks a qui s’ha volgut donar visibilitat sobre la tasca que duen a terme els clústers i les empreses que els formen en l’àmbit de l’R+D+i i la transferència del coneixement, des de cada un dels seus àmbits: turisme, TIC, indústria química i biotecnologia.

Fins al moment, un total de 60 persones han assisitit als encontres que s’iniciaren el mes d’octubre amb una conversa sobre sostenibilitat, territori i turisme de la mà del clúster Balears.t. Posteriorment, se celebrà una segona trobada amb el clúster CliqIB amb la temàtica “Innovació en tractaments de l´aigua” i, el dia 9 de novembre, el clúster Turistec oferí la xerrada “Noves tecnologies per a nous viatgers”.

Share

Comentaris tancats.