La Fundació Bit participa de la Fira Menorca Connecta

Durant l’esdeveniment es presentaran tres projectes d’innovació tecnològica aplicada a l’empresa, la salut i el turisme

La Fundació Bit participa a la Fira Menorca Connecta, que se celebrarà a Maó aquest cap de setmana, del 28 al 30 de novembre. L’esdeveniment està patrocinat pel Govern de les Illes Balears i suposa un punt de trobada de les darreres tendències en tecnologia, Internet i xarxes socials i es dirigeix a un públic en general.

logo menoca connecta

Així, la Fundació Bit donaran a conèixer tres dels projectes d’innovació en què està treballant actualment. Es tracta del projecte de tele-rehabilitació “Play for Health” de l’àrea de Salut, el projecte d’assessorament tecnològic Dr.TIC de l’àrea de Cibersocietat i les eines “Destination Branding Tool” i “Hotels Twitter Report″ desenvolupades des de l’àrea de Turisme.

Per una banda, serà el divendres 28 de 18.30 a 19.30 hores, quan la coordinadora de l’àrea de Cibersocietat de la Fundació Bit oferirà la ponència “Internet como aliado del mundo empresarial”. Durant la seva presentació s’aprofundirà en la necessitat d’analitzar les dades externes de l’empresa per treure’n informació i coneixement sobre l’estat del negoci, el comportament dels seus clients, de la competència, i de l’evolució de l’entorn i, a partir d’aquí, poder prendre decisions estratègiques per continuar essent competitiu i adaptar-se a les tendències.

Per altra banda, el dissabte 29, de 17.50 a 18.30 hores (confirmar), el tècnic en e-health de la Fundació Bit, Ivan Petrus, presentarà el projecte Play for Health, un projecte de telerehabilitació que permet l’entrenament de capacitats físiques i cognitives a casa dels pacients mitjançant l’ús de videojocs i diferents mètodes d’interacció. El sistema ha estat desenvolupat sota el programa de foment de la innovació tecnològica aplicada a la salut de la Direcció General de Innovació i Desenvolupament Tecnològic i amb la col·laboració del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Son Llàtzer. Actualment la plataforma s’utilitza a l’Hospital de Son Llàtzer, l’Hospital de Manacor i a la Residència de persones majors Bartomeu Quetglas de Felanitx.

A més, des de l’estand del Govern de les Illes Balears s’oferirà informació de la tasca de la Fundació Bit com a instrument que executa les estratègies R+D+I del Govern mitjançant el foment de les tecnologies i l’esperit emprenedor de base tecnològica.

Serà des d’aquest estand on es presentarà un mapa dinàmic amb els tweets on s’hagi mencionat Menorca des de gener de 2014, extret de l’eina “Destination Branding Tool” desenvolupada per l’àrea de Turisme de la Fundació Bit. Aquests tweets estaran identificats segons el país d’origen de l’usuari que els ha escrit.

Així mateix s’aprofitarà l’encontre per establir contactes amb les empreses assistents, i per explicar per exemple en què consisteix l’aplicació “Hotels Twitter Report”, que és susceptible de transferir-se a empreses per a la seva posterior posada al mercat.

Menorca Connecta està organitzada per l’empresa Dynamic Menorca i està distribuïda en quatre àrees diferents: “Conecta Empresas” amb estands comercials, conferències i experiències de professionals vinculats a la tecnologia i des d’on es podran establir contactes i aliances comercials, “Conecta Play” dirigit als més joves que vulguin aprendre, experimentar i divertir-se en el món virtual, “Conecta x 1ª vez” amb demostracions, xerrades i tutorials per a l’alfabetització digital i “Conecta Tendencias”, des d’on es podran provar el més nou en noves tecnologies com les Goolge Glass o les impresores 3D.

Share

Comentaris tancats.