La Fundació Bit organitza una jornada dirigida a alumnat d’educació secundària en motiu del Dia d’Internet 2019

Les activitats, que se celebraran simultàniament al CentreBit Menorca i al ParcBit de Palma el 17 de maig, aniran dirigides a l’alumnat de 4t ESO i de 1r de Batxillerat amb l’objectiu de promoure vocacions en carreres tecnològiques i donar-los a conèixer les oportunitats que aquests estudis els poden proporcionar

Cartell Dia d'internet Speed datingLa jornada estarà dividida en dues parts. Per una banda, hi haurà una xerrada amb intervencions dels representants de centres de formació professional que ofereixen estudis de grau mitjà o superior en informàtica i videojocs, i també d’universitats com la UIB o la UOC que donaran a conèixer els estudis que s’hi imparteixen en els àmbits STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Per altre costat, l’alumnat participarà en una activitat a través de la qual podran conèixer a persones que treballen en aquests àmbits i que els explicaran en que consisteix la seva feina. Aquesta activitat serà en format «cites ràpides» o «Speed Dating», i els participants tendran torns de 10 minuts per a conèixer a més de 20 professionals d’èxit  de les Illes Balears: «què els va impulsar a estudiar una d’aquestes carreres, les seves vivències al món de la tecnologia, els seus projectes actuals…».

Les cites ràpides en STEM, sorgeixen durant els últims anys com una activitat divulgativa informal i dinàmica, que facilita la interacció de grups de gent per rebre informació d’una manera molt personalitzada i que permet als participants fer preguntes o resoldre dubtes d’una manera propera i divertida.

Aquesta iniciativa forma part del programa d’activitats que es porten a terme arreu de l’estat en motiu del Dia d’Internet, el 17 de maig, una celebració a la qual s’hi afegeix la Fundació Bit des de fa anys amb l’objectiu d’apropar Internet i la cultura de la innovació tecnològica entre la ciutadania balear.

Aquesta activitat va dirigida exclusivament a alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, ja que són aquests els cursos en els que molts d’ells s’orienten a través de l’elecció d’assignatures cientificotècnic-tècniques cap a els seus estudis superiors.

Les places per a aquesta activitat són limitades i les peticions s’acceptaran per rigorós ordre d’inscripció. Els centres que hi vulguin participar han d’enviar un mail a: comunicacio@fundaciobit.org

Share

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>