La Fundació Bit col·labora en el desenvolupament de l’Aparador Turístic Intel·ligent que es presenta a FITUR

En el marc del conveni signat amb l’Agència de Turisme Balear (ATB) el passat mes de desembre, la Fundació Bit, com a entitat balear encarregada de la innovació i tecnologia, ha col·laborat en el desenvolupament tecnològic de l’Aparador de Turisme Intel·ligent (TIE) que es presenta aquests dies en motiu de la Feria Internacional de Turismo, FITUR.

Tant l’ATB com la Fundació Bit comparteixen l’objectiu de promoure la innovació en la promoció turística i en aquest sentit la tasca duita a terme per la Fundació Bit aporta la vessant d’innovació tecnològica a aquest projecte de promoció turística de les Illes Balears.

L’àrea de turisme de la Fundació Bit, especialitzada en tècniques big data per a l’anàlisi de xarxes socials per al sector turístic, ha analitzat mitjançant l’eina “Twitter Report” dades sobre destinacions turístiques i hotels.

Així, a través del video wall de l’aparador turístic, es podran veure alguns dels resultats dels indicadors analitzats amb el “Twitter Report” com la nacionalitat dels usuaris que més mencionen les nostres destinacions turístiques (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera), el rànquing dels recursos turístics més mencionats o el de les platges més mencionades a cada una de les nostres illes.

A mode d’exemple, Es Trenc o Cala Galdana són dues de les platges més mencionades de les nostres illes, així com les festes de sant Joan de Ciutadella, el recurs turístic més mencionat de Menorca.

Mapa de Menorca segons la nacionalitat dels usuaris de Twitter que més mencionen l'illa

Mapa de Menorca segons la nacionalitat dels usuaris de Twitter que més mencionen l’illa

La Fundació Bit ha monitoritzat un total de 9.800.000 de tweets des d’agost de 2013. Per un costat, es revisa diàriament l’activitat relacionada amb diferents paraules clau sobre les marques balears Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Des d’agost de 2013 fins avui s’han monitoritzat més de 8.500.000 tweets sobre aquestes marques balears.

Per altre costat, també es revisa diàriament l’activitat de 784 perfils d’hoteles a Twitter, 646 hotels individuals i 138 cadenes hoteleres de 12 destinacions. Des de juny de 2014 fins avui s’han monitoritzat més de 1.300.000 de tweets sobre comptes d’hotels d’aquestes 12 destinacions turístiques: Illes Baleares, Costa del Sol, Costa Brava, Tenerife, Gran Canaria, Dubrovnik (Croacia), Marrakech, zones del sud Egeu i costa turca.

L’objectiu final de Twitter Report és conèixer millor els turistes que visiten les Illes Balears i incrementar la competitivitat del sector turístic balear a partir d’uns coneixements i tecnologies que poden orientar al sector turístic a prendre les decisions de gestió més adequades.

Share

Comentaris tancats.