L’Hospital Sant Joan de Déu aplicarà l’eina “Play for health” en la rehabilitació de pacients amb dany cerebral

Serà possible gràcies a l’acord de col·laboració de l’Hospital amb la Fundació Bit

El director Gerent de l’Hospital sant Joan de Déu, Joan Carulla i Pere Fuster Nadal, Gerent de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia (Fundació Bit) han signat avui un conveni de col·laboració a través del qual, els pacients amb dany cerebral lleu o moderat  de l’Hospital es podran beneficiar de l’eina tecnològica “Play for Health” per als processos de rehabilitació vinculats a la seva malaltia.  D’aquesta manera, L’Hospital Sant Joan de Déu se suma als  altres Hospitals de la Xarxa Pública que compten amb aquesta eina.

Moments durant la signatura del conveni

Moments durant la signatura del conveni

L’eina “Play for health” consisteix en una aplicació basada en la utilització de videojocs i mètodes d’interacció en processos de rehabilitació de dèficits físics i cognitius i que, gràcies a aquest conveni, també se’n podran beneficiar els pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu.   Des de l’ aplicació, els terapeutes programen les teràpies dels pacients, avaluen el seu progrés i ajusten els paràmetres dels exercicis d’acord a la seva evolució. Els pacients, amb la seva aplicació, realitzen la seva teràpia de manera senzilla i intuïtiva, ja sigui des de l’hospital o des de casa seva.

Aquest projecte de telemedicina pot permetre la millora d’aspectes com les capacitats de reacció física i cognitiva o l’adherència al tractament, entre d’altres.

A través dels videojocs que contempla l’aplicació, els pacients poden treballar la capacitat de reacció, la memòria a curt i mig termini, l’atenció, les habilitats viso espacials per representar, analitzar i manipular un objecte mentalment l’equilibri o la mobilitat en general, entre d’altres.

Més de 200 pacients ja han provat “Play for Health”:
Durant els anys 2014 i 2015 un total de 203 pacients han emprat la tecnologia “Play for Health” als diferents hospitals de Mallorca amb un total acumulat de 2.489 sessions, de les quals 206 sessions s’han realitzat des de les cases dels pacients.

Durant el passat any 2015, la plataforma es va estendre a tots els hospitals de Mallorca i a partir d’abril de 2015 els primers pacients ho van començar a emprar des de casa. També s’està implantant a residències de majors.

Share

Comentaris tancats.