IV Jornades RSC de la Universitat Oberta de Catalunya. Transformació tecnològica responsable, formació i ocupabilitat al llarg de la vida

La Fundació Bit col·labora en l’organització de la Jornada de Responsabilitat Social Corporativa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) que tendrà lloc el proper dimecres dia 21 de novembre a les 09.30 h a la seu de la UOC a Palma, c/ d’Ausiàs March, 11. Enguany la Jornada s’enfoca a les disrupcions creades per les tecnologies de la informació i la comunicació i com afecten diferents col·lectius més vulnerables a la bretxa digital, com persones aturades majors de 45 anys, persones amb menor qualificació, dones…

Enfront d’aquestes problemàtiques es vol donar veu a diferents experts perquè ens facin reflexionar sobre les possibles alternatives que venen tant del món empresarial com de l’administració. Biel Frontera, gerent de la Fundació Bit, participarà a la taula de debat sobre la “Transformació tecnològica responsable. El futur del treball: Entreprise 2020″.

En aquest sentit, veurem quin hauria de ser el paper de les ajudes a aquests col·lectius en l’actualitat, quin pot ser el paper de la formació dins i fora de l’empresa, com es pot incentivar la contractació d’aquestes persones i com es poden mitigar els problemes psicosocials que es deriven de l’actual situació. I ho farem des d’una perspectiva àmplia però també fixant-nos en la realitat balear i des del punt de vista d’alguns dels actors amb incidència en aquest tema.

És per això que aquest any la Jornada està organitzada pel Màster Universitari en Responsabilitat Social dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC conjuntament amb Eticentre-Centre per a la Gestió Ètica de l’Empresa, i Forética-Lideratge Responsable.

Inscripcions gratuïtes.

Programa:

09:00 – 09:30 Acreditacions.
09:30 – 09:45  Presentació institucional.

 • Àngels Fitó. Directora dels Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat  Oberta de Catalunya.
 • Miquel Àngel Benito. President d’Eticentre.
 • German Granda. Director general de Forètica.

09:45 – 10:30  Ponencia Principal: “Automatització, deslocalització i precarietat: nous i vells riscos al llarg de la vida”.

 • Miguel Ángel Malo. Professor de la Universidad de Salamanca. Ha estat president de la Associació Espanyola d’Economia del Treball i Economista senior de la Organització Internacional del Treball.

10:30 -11:45  Taula de debat: “Transformació tecnològica responsable. El futur del treball: Entreprise 2020″.

Participants:

 • Biel Frontera. Gerent de la Fundació BIT.
 • José Manuel Sedes. Sustainable Business & Quality Manager de Vodafone Spain.
 • Montse Moliner. Directora Comunicació, Relacions Institucionals i RSC de ManpowerGroup España.
 • Belén Perales. Directora Responsabilitat Social Corporativa d’IBM España
 • Arancha Escalada. Responsable de RSC a Reale.

Modera:

 • German Granda. Director general de Forética.

11:45 – 12:00: Clausura de la Jornada.

 • Pere Torrens. Director del SOIB – Servei d’Ocupació de les Illes Balears.
 • Pastora Martínez. Vicerrectora de Globalització i Cooperació de la Universitat Oberta de Catalunya.

12:00 Café – Networking.

Share

Comentaris tancats.