Els alumnes del Màster en Psicologia General Sanitària de la UIB coneixen Play for Health

Es tracta de la segona vegada que la Fundació Bit presenta el projecte als alumnes d’aquest màster

El passat 8 de març, l’àrea de Salut de la Fundació Bit va presentar als alumnes del Màster Universitari Psicologia General Sanitària (MPGS) de la UIB el projecte de telerehabilitació Play for Health, per segon any consecutiu. Així, se’ls explicà qui és la Fundació Bit i les línies generals del projecte Play for Health. La sessió acabà amb una demostració on els alumnes pogueren experimentar de primera mà com funciona aquesta eina de telerehabilitació a partir dels dispositius per a la interacció de pista de ball i càmara MS Kinect.

image1

Play for Health és una eina molt útil per a la confecció de teràpies en diferents àmbits, entre ells el de la psicologia clínica. Pot ser utilitzat, entre d’altres, en transtorns de la percepció, tractament de fòbies, dèficits d’atenció, hiperactivitat, etc.

El màster MPGS de la UIB contempla dintre del seu pla d’estudis una assignatura que es diu “Ús de les TIC en l’Avaluació, Tractament i Prevenció en Psicologia Sanitària”, emmarcat dins del mòdul específic “Entrenament en habilitats Bàsiques del Psicòleg General Sanitari”. Una de les competències específiques de la titulació és la d’utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en l’acompliment professional.

Ara, amb la presentació de P4H els alumnes ja coneixen un exemple de tecnologia desenvolupada a les Illes Balears i utilitzada actualment a tots els hospitals de Mallorca i també a algunes residències de majors.

L’eina “Play for health” consisteix en una aplicació basada en la utilització de videojocs i mètodes d’interacció en processos de rehabilitació de dèficits físics i cognitius. Des de l’ aplicació, els terapeutes programen les teràpies dels pacients, avaluen el seu progrés i ajusten els paràmetres dels exercicis d’acord a la seva evolució. Els pacients, amb la seva aplicació, realitzen la seva teràpia de manera senzilla i intuïtiva, ja sigui des de l’hospital o des de casa seva.

Aquest projecte de telemedicina pot permetre la millora d’aspectes com les capacitats de reacció física i cognitiva o l’adherència al tractament, entre d’altres.

 

Share

Comentaris tancats.