El vicepresident del Govern, Biel Barceló, i la vicepresidenta del Consell de Menorca, Susanna Mora, visiten les obres del Centre Bit d’Alaior

Visita centre bitEl vicepresident i conseller d’innovació, recerca i turisme del Govern de les Illes Balears, Biel Barceló i la vicepresidenta i consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell de Menorca, Susanna Mora, juntament amb el director general d’innovació i recerca, Pep Lluís Pons, visiten les instal·lacions del Centre Bit Menorca per comprovar l’estat de les obres de millora de l’edifici, i tractar els detalls del conveni que signaran per a la gestió i promoció del Centre Bit.

La visita al Centre Bit Menorca, ubicat a l’antic edifici de Maderesa a Alaior, es produeix mentre s’estan ultimant els detalls de les instal·lacions a escassos mesos per a la seva inauguració, prevista dins del mesos de juny-juliol.

Així mateix, i segons es feu públic des de la Fundació Bit, el Govern Balear està negociant amb el Ministeri d’Economia una pròrroga d’un any per a poder justificar la totalitat de les despeses pendents dins dels fons estatutaris; uns doblers que provenen de l’estat per assolir les competències establertes a l’estatut d’autonomia.

Dins del conveni, suscit al 2014, ja s’han justificat quasi la totalitat de les despeses del projecte; incloent-hi: la pròpia compra de l’edifici i les obres de millora, així com la compra de mobiliari i material audiovisual i informàtic, climatització, cablejat elèctric o la divisió dels diferents espais.

Amb la pròrroga d’aquest conveni, que hauria acabat el 31 de desembre passat, el Govern Balear podria, durant un any més, justificar els detalls que manquen encara, com són; la senyalització i els serveis de la planta baixa.

En paral·lel a la finalització del centre, des de la Fundació Bit ja s’han iniciat els tràmits per a la selecció de dos treballadors per al Centre Bit; en concret per a un coordinador i un administratiu. Aquests treballadors donaran servei al nou complex del Govern Balear en el que es pretén aglutinar i donar servei a empreses i emprenedors de base tecnològica o amb un alt grau d’innovació, i en el que s’allotjarà també una incubadora d’empreses.

Finalment, cal destacar també que ambdós organismes, Vicepresidència i Consell de Menorca, signaran en els propers mesos un conveni de col·laboració per a donar a conèixer el Centre i gestionar-lo conjuntament. En aquest sentit, Biel Barceló ha declarat que «ara mateix, estem adaptant el Centre Bit a les necessitats de les empreses que s’hi puguin instal·lar en un futur molt proper.»

Share

Comentaris tancats.