El projecte LINKS UP presenta a Múrcia un recull de bones practiques per l’acceleració d’start ups

La Fundació Bit hi presentà els serveis de consultoria per a l’accés al finançament

El passat dimecres dia 10 de maig a las 9:00h es va inaugurar al saló d’actes del Instituto de Fomento de la Región de Murcia la jornada “Aventura Empresarial” en el marc del projecte LINKS UP. La jornada es va iniciar amb la benvinguda per part d’Antonio Ballester, President de la Fundación Universidad Empresa de la Región de Murcia i d’ENAE Business School; de Guillaume Benhaiem, responsable financer de l’Euroregió Pirineus Mediterrània; i de Manuel Rincón, Director Gerent de la Fundación Universidad Empresa de la Región de Murcia.

El projecte LINKS UP, que té per objectiu estimular el creixement i millorar la competitivitat de les start up de l’espai SUDOE, se centra en la fase de desenvolupament i creixement de les empreses, treballant el denominat procés d’acceleració, temàtica que fins ara no s’ha tractat a nivell transnacional.

Durant la jornada, diferents experts varen exposar les següents pràctiques que es duen a terme en les regions de l’espai SUDOE respecte als tres eixos principals en què s’estructura el projecte:

1. Millora de l’accés al finançament: es varen presentar el Fons regional per la innovació de la Iniciativa Tarn a França; el serveis de suport a la competitivitat de les empreses de la regió de Múrcia en Europa; i els serveis de consultoria per a l’accés al finançament de la Fundació Bit.

2. Millora de la connexió dels productes de les start up amb el mercat: es varen presentar els resultats de l’estudi que ha realitzat Castres Mazamet Techonopole de França per determinar les necessitats i demandes de les grans corporacions quant a noves tecnologies en l’àmbit turístic i de la salut; el programa de Corporate Venture d’ACCIÓ; i el Programa Meet the Big de Castres Mazamet Techonopole.

3. Millora de la professionalització de les empreses a través de programes de softlanding: es varen presentar el programa Catalonia Investment d’ACCIÓ; la iniciativa Young Entrepreneur Initiative – Start’in France del Ministeri francès d’Assumptes Exteriors; i el programa de softlanding de la Xarxa Enterprise BICs Network.

El projecte està cofinançat pel programa Interreg SUDOE de la Unió Europea i en la seva execució participen 6 institucions de Portugal, Espanya i França, entre les que es troba la Fundació Bit.

Share

Comentaris tancats.