El director general d’Innovació i Recerca presenta al CentreBit Menorca els ajuts en R+D+i per a empreses

\ Com a novetat, la convocatòria valora els projectes presentats conjuntament per diferents empreses i centres tecnològics o de coneixement
\ En l’àmbit de la primera convocatòria a Menorca es presentaren 14 sol·licituds i es concediren 4 projectes

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl director general d’Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, ha presentat avui matí al CentreBit de Menorca la convocatòria d’ajuts per finançar accions d’R+D+i entre les pimes de les Illes Balears i així incrementar la inversió del sector empresarial en aquest àmbit.

El director general ha presentat davant les empreses menorquines les principals novetats de la segona edició d’aquesta convocatòria respecte l’anterior, així com també els resultats de la primera.

Per enguany, s’incentiva que les empreses, a més de projectes individuals, presentin projectes en cooperació amb altres empreses i centres tecnològics o de coneixement. D’aquesta manera, es valoraran de manera prioritària els projectes presentats per entre tres i cinc empreses i existeixi una participació en el projecte d’almenys un 20% d’un centre tecnològic o d’investigació. A més, en el cas d’aquests consorcis, el límit màxim de la subvenció per projecte passarà de 50.000,00 euros a 100.000,00 euros.

Respecte als resultats de la primera convocatòria, atorgada durant l’exercici 2016-2017, destaca la bona acollida per part del teixit productiu. En total, es presentaren 83 sol·licituds, 14 de les quals provenien de projectes de Menorca, i es concediren 32 projectes, 4 d’ells a Menorca, un de recerca industrial i la resta d’innovació.

La suma dels ajuts concedits a Menorca va ser del voltant dels 100.000,00 euros, amb una mitjana de subvenció de 25.000,00 euros per a cada empresa i una intensitat d’ajuda d’un mínim del 50 % del projecte. Per tant, es va aconseguir una inversió privada induïda en el sector privat de Menorca de 100.000,00 euros per a accions d’R+D+I.

Pep Lluís Pons ha remarcat que “som conscients de la complexitat i la dificultat de la primera convocatòria en quant a dates i terminis d’execució per a les empreses i, en aquest sentit, en la presentació de la segona convocatòria ho milloram substancialment”.

Així mateix, Pep Lluís Pons ha recordat les línies essencials de l’anterior convocatòria i que es mantenen per aquesta, tals com el cofinançament del 50 % de la convocatòria amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Es tracta del segon any consecutiu en què el Govern de les Illes Balears llança una convocatòria per finançar projectes d’R+D+I a pimes, després que no es publicàs cap convocatòria autonòmica similar des de l’any 2008. Aquests ajuts neixen per donar resposta a la baixa inversió privada en R+D+I, una de les mancances més significatives del sector empresarial de les Illes Balears i que a la vegada va en línia amb l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent (RIS3) de les Illes Balears.

El director general també ha destacat el compromís en donar continuitat a les línies d’ajuts per millorar la competitivitat empresarial. Així mateix, s’ha volgut tenir en compte la demanda generalitzada de les empreses participants que se seguís amb aquesta política d’ajuts, i que un ventall important d’accions de recerca fonamental, recerca industrial, desenvolupament experimental o innovació promogudes per les pimes de les Illes rebessin suport públic continuat.

A més, el director general, ha aprofitat per mostrar el seu content amb la bona participació de les empreses de Menorca i a la resposta que dona el CentreBit Menorca a les seves necessitats.

Share

Comentaris tancats.