El CineTIC arriba a Menorca amb la projecció de “Her” i “”A Good American”

Es tracta d’un cicle de divulgació tecnològica que abarca els àmbits de la intel·ligència artifial i el big data

IMG-20171114-WA0002

La Fundació Bit organitza amb el Centre Bit Menorca el CineTIC, un cicle de cinema que promou la divulgació de la tecnologia i el debat amb experts sobre les darreres tendències tecnològiques com la intel·ligència artificial i el big data.

La primera de les sessions ha tengut lloc avui matí a l’Ocimax de Maó amb el film “Her”, ha estat conduïda pel director general de Desenvolupament Tecnològic, Benjamí Villoslada, qui ha parlat principalment de les múltiples aplicacions de la intel·ligència artificial, protagonista de la pel·lícula escollida.

Han participat també al CineTIC d’avui 125 alumnes dels instituts menorquins IES Guardia d’Alaior, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calvo de Maó.

Després de la projecció de Her s’han debatut diferents aspectes al voltant de la intel·ligència artificial: si pot substituir les relacions personals, quines són les aplicacions de la intel·ligència artificial a la nostra vida diària i de quina manera la Internet de les coses i la digitalització està canviant l’administració pública.

La segona sessió serà el proper dijous 16 de novembre, a les 10.30 h, als Cines Canal Salat de Ciutadella, on s’hi projectarà el documental “A Good American”. Els conceptes que es tractaran durant la segona sessió del CineTIC seran: la Societat de la Informació és la societat de les dades, i el Big Data. A partir d’aquesta història real que va ocórrer el 2002 a l’Agència Nacional de Seguretat Americana, es podrà reflexionar sobre la vigilància de masses, el seu interès polític i econòmic i fins on podem mantenir la privacitat de les nostres dades personals en nom de la seguretat de l’Estat.

En aquest cas, l’experta Maria Antònia Tugores, investigadora en anàlisi de dades de l’IFISC-UIB, ens parlarà dels perfils de l’ús del Big Data i les dades personals a les quals tenen accés els governs en nom de la seguretat nacional.

Les entrades són gratuïtes i l’aforament és limitat. En cas d’estar interessats, es prega inscriure’s a menorca@fundaciobit.org.

Share

Comentaris tancats.