El CentreBit Menorca dóna a conèixer els resultats dels seus primers mesos d’activitat

Atalis Fundraising, i Cloudhotelier, són les primeres empreses en estar incubades al CentreBit Menorca; mentre que les empreses ja consolidades; Binary Menorca, Menorca Zeros i Uns, i Infotelecom properament estaran presents al Centre

El consell assessor comptarà amb representants de la UIB, associacions empresarials, ajuntaments de Menorca, Consell Insular de Menorca i Fundació Bit, i es reunirà cada quatre mesos per proposar actuacions que l’apropin als sectors del coneixement, empresarial i la societat

IMG_5807

A la presentació, realitzada al CentreBit a Alaior, hi han assistit; el Director Insular de Joventut, Ocupació i Innovació, José R. Carbonell Acedo; el gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster; i la responsable del CentreBit Menorca, Carmen Crespo, que han presentat els resultats d’aquests primers mesos de funcionament i les accions previstes en el nou espai del govern per a l’impuls de l’emprenedoria de base tecnològica. La presentació ha servit per donar a conèixer les empreses que estaran al CentreBit, i per anunciar la creació del consell assessor aquest mes de setembre.

En aquest acte també hi han assistit; Miriam Zabalegui, i Xavier Pallicer, representants dels primers projectes incubats al Centre: Atalis Fundraising, i Cloudhotelier, respectivament. Ambdós projectes ja estan fent servir les instal·lacions del CentreBit on disposen de tota una sèrie de infraestructures a la seva disposició com; sala de conferències i sales de reunions, serveis de videoconferència o accés a Internet d’alta velocitat, entre d’altres.

Atalis Fundraising és una publicació electrònica dedicada al finançament de la recerca que ofereix informació actualitzada sobre els principals programes de finançament de nivell autonòmic, estatal, europeu i internacional, que ja dóna servei a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Oberta de Catalunya.

Per altra banda, CloudHotelier és un projecte també en fase de desenvolupament que pretén posicionar-se com la eina open-source pel desenvolupament de webs per a hotels i la comercialització d’allotjament.

Ambdues empreses, ja formen part del programa #Emprenbit, a través del qual, a més de beneficiar-se de l’estalvi en costos que suposa l’accés a aquests espais a un preu bonificat, tenen accés al programa de suport a empreses i emprenedors de base tecnològica allotjats a la incubadora, que els orienta en el disseny validació i llançament del seu model de negoci.

Han assistit també a la presentació, els representats de les empreses que es traslladaran en breu al Centre: Santiago Barro, de Binary Menorca; Tiago Ameller, de Menorca Zeros i Uns, i Josep Fortuny, de Infotelecom. Aquestes empreses, així com les que ho facin en aquesta primera fase de llançament del CentreBit, a més a més, es beneficien dels preus en promoció que s’estan oferint fins al juny del 2017, només a 4 euros el metre quadrat.

El CentreBit disposarà d’un programa de Mentoring en el que podran participar les empreses consolidades i que permet que els projectes incubats puguin aprofitar-se de l’experiència d’empresaris que els acompanyen i els donen suport mitjançant la realització de sessions presencials, individuals o en grup. En aquestes sessions es treballen objectius específics de projecte; com l’anàlisi i la segmentació de mercats, la gestió i el seguiment de projectes de desenvolupament tecnològic, o l’anàlisi d’estats financers, entre moltes altres qüestions del dia a dia de les empreses.

Per tal de vetllar pel bon funcionament del CentreBit Menorca, el proper 30 de setembre, és constituirà un Consell assessor format per institucions de la triple hèlix (institucions, universitat, i sector empresarial). L’objectiu d’aquest òrgan consultiu és proposar actuacions que apropin el Centre als sectors del coneixement, empresarial i la societat en general. La seva funció principal serà la d’assessorar a la Fundació Bit en la definició de línies d’actuació i seguiment del CentreBit; proposar accions, i donar suport en la implantació i difusió de les mateixes. Les institucions que formaran part d’aquest òrgan a nivell institucional són, a més de la Fundació Bit; el Consell Insular de Menorca, la Universitat de les Illes Balears (UIB), un representant dels ajuntaments de Menorca, Acceso, Joves Empresaris i el Cercle d’Economia.

S’ha de dir també, que a banda dels serveis que s’ofereixen a les empreses allotjades a la incubadora, des del CentreBit, també s’executarà el programa de suport a les empreses de l’illa de Menorca en la posada en marxa d’iniciatives d’RDi i de col·laboració internacional; i el programa; Foment i impuls de la Innovació empresarial a l’illa de Menorca; dels quals se’n poden beneficiar totes les empreses menorquines. Aquests programes inclouen entre d’altres, els serveis oferits per la EEN (Europe Entreprise Network) com: servei de suport a la innovació; oportunitats de cooperació tecnològica i empresarial; i assessorament en la participació de projectes R+D+i europeus; oferint informació sobre convocatòries i orientació en la preparació i presentació de propostes europees d’R+D+i.

Durant la presentació, també s’ha informat de les reunions mantingudes amb les associacions empresarials; CAEB, Pime, Acceso, Joves Empresaris i Ashome; així com les mantingudes amb l’Ajuntament d’Alaior i el Consell Insular de Menorca, amb l’objectiu de consolidar el centre com a punt d’atracció del talent innovador i de l’economia basada en el coneixement. En aquest sentit, és destacable el paper del Consell Insular de Menorca que traslladarà part de la seva activitat relacionada amb la innovació i les noves tecnologies al CentreBit, gràcies també a un conveni d’estreta col·laboració signat amb la Fundació.

Segons ha informat la responsable del CentreBit, Carmen Crespo; durant aquests primers mesos d’activitat, s’estan acabant d’enllestir les obres per poder tenir el Centre a ple rendiment, adequant la planta baixa, per on s’accedeix a les instal·lacions; i acabant d’instal·lar també la retolació de l’edifici i dels seus diferents espais. Així mateix, també ha informat de les reunions que s’han realitzat tant amb empreses interessades en llogar oficines; com amb emprenedors amb projectes empresarials interessats en conèixer la incubadora i els serveis que ofereix.

Entre les activitats que s’han portat a terme, també cal destacar les reunions portades a terme amb empresaris de l’illa el passat 29 d’agost, en el marc de l’estratègia d’especialització intel·ligent; RIS3, a través de la qual es pretén ajudar a les empreses amb potencial innovador a diversificar l’economia i canviar el model productiu. Arran d’aquestes reunions, la responsable del centre; Carmen Crespo, ha afirmat que «creim que s’ha de valorar molt positivament l’interès mostrat per totes aquestes empreses, amb les que s’espera poder materialitzar acords concrets que ajudin a posicionar el centre com un referent de la innovació i l’esperit emprenedor».

Finalment, també s’han avançat algunes de les activitats que s’estan programant pel calendari de cara al 4t trimestre de 2016, i entre les que cal destacar la presentació, el proper 23 de setembre, del grup de desenvolupadors; Menorca Besuricata, que es reuneix periòdicament per parlar de màrqueting, ingressos passius, productivitat, tecnologia i altres tendències.

Share

Comentaris tancats.