El 40% dels usuaris no actualitza regularment el seu software

Durant aquesta setmana hem pogut llegir a varis mitjans i revistes tecnològiques referències als resultats de l’estudi de Skype sobre els hàbits de la gent quan a les actualitzacions del SW. Dins del marc de la “International Technology Upgrade Week”,   empreses com Skype, Norton i TomTom promocionen i intenten animar als consumidors a descarragar-se habitualment les actualitzacions dels programaris, tant als ordenadors com en els smartphones, tablets o qualsevol altre element electrònic (GPS, MP4, …). L’objectiu és adreçar-se directament als usuaris per concienciar i educar-los per a que tenguin el seu software actualitzat (‘up to date’), evitant així molts de problemes, principalment de seguretat, especialment quan la majoria d’actualitzacions (‘updates’) són gratuïtes.


D’aquest estudi adjuntam i destacam la infografia final presentada per Skype, i en la que podem destacar dades tant significatives com:

  • El 40% dels usuaris no actualitzen regularment el seu software.
  • El 25% dels usuaris diu no saber com comprovar si el software necessita ser actualitzat.
  • El 25% dels usuaris necessita que se l’avisi una segona vegada per actualitzar.
  • Els principals motius dels usuaris per actualitzar són la seguretat (davant virus o hackers), i el fet de disposar de les noves funcionalitats. Remarcar la importància per l’usuari de que l’actualització sigui gratuïta.
  • Els principals motius per no actualitzar tracten també sobre la seguretat (en aquest cas en canvi per no desconfigurar els propis equips), els temps que implica (descàrrega, actualització, possibles reinicis), el desconeixement dels motius d’actualització i/o no trobar-ne beneficis per fer-ho.

Font:  http://about.skype.com/press/2012/07/survey_finds_nearly_half_fail_to_upgrade.html

Sobre les diferents lectures d’aquests resultats voldríem remarcar la reflexió de la web TecnologiaPyme, en la que ressalta la necessitat per a les Pymes de disposar dels equips actualitzats, i en conseqüència de la necessitat de formació per a les empreses en Sistemes Informàtics. En moltes empreses aquesta tasca està assignada al Departament de Sistemes, treballadors als quals felicitam des d’aquí al ser avui (27 de Juliol) el Dia de l’Administrador de Sistemes.

Share

Comentaris tancats.