Creada la primera Oficina Tècnica de Projectes Europeus ‘Balears 2020′

La Fundació Bit col·laborarà en els diferents serveis d’orientació que es prestaran des d’aquesta oficina

La Vicepresidència i Conselleria de Presidència, la Conselleria d’Economia i Competitivitat, i la Universitat de les Illes Balears han signat aquest matí un conveni per a la creació de la primera Oficina Tècnica de Projectes Europeus ‘Balears 2020′, que estarà integrada per la Fundació Bit, la UIB, la Fundació Universitària Empresa de les Illes Balears i el Centre Balears Europa.

Han assistit a l’acte el vicepresident Antonio Gómez; el conseller d’Economia i Competitivitat; Joaquín García; el rector de l’UIB, Llorenç Huguet; els vicerector de la UIB, Jaume Carot, i Antoni Aguiló; els directors generals de Relacions Institucionals i Acció Exterior, César Pacheco, i d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Toni Mateos, i el gerent de la Fundació Bit, Miquel Bernat.

Moments durant la presentació de l'Oficina Tècnica de Projectes

Moments durant la presentació de l’Oficina Tècnica de Projectes

Entre les principals funcions de l’oficina cal destacar l’assessorament en Programes Europeus; la recerca de socis per participar en Projectes Europeus; la difusió de convocatòries; l’orientació en la tramitació de propostes; la difusió de les jornades i accions formatives, i la creació d’un Registre Unificat de Projectes. Aquests serveis es prestaran a les Adminsitracions Públiques, empreses, organismes públics d’investigació i altres organismes.

Aquest projecte està obert a altres entitats públiques o privades que hi desitgin participar. Cadascuna de les entitats podrà aportar continguts per a la plataforma web de l’Oficina que serà gestionada pel Centre Balears Europa, i la vigència d’aquesta col·laboració serà durant tot el marc financer plurianual 2014-2020.

Cal recordar que del pressupost total de la UE per al període 2014-2020, que ascendeix a 1.082.000 milions d’euros, 111.805 milions són destinats al desenvolupament dels programes comunitaris com ara Horizonte 2020, Europa Creativa, Erasmus+, LIFE, COSME, entre d’altres. Són aquests programes el focus de l’Oficina Tècnica de Projectes Europeus.

Al marge d’aquesta oficina conjunta, la Fundació Bit presta alstres serveis com a oficina tècnica de projectes com l’assessorament en protecció del coneixement i explotació de tecnologia, els serveis de suport en creació d’empreses i suport en la internacionalització d’empreses.

Share

Comentaris tancats.