CineTIC amb “Her” i “A good american”

La Fundació Bit i el Centre Bit Menorca organitzen el CineTIC, una activitat que consisteix en la projecció de films en VOSE i un col·loqui posterior amb experts sobre l’aplicació, a la seva feina, de la tecnologia que protagonitza les pel·lícules. En aquesta ocasió, el cicle constarà de dues sessions al mes de novembre a Menorca.

her-716403893-large

 

La primera tendrà lloc a l’Ocimax de Maó el proper 14 de novembre a les 10.30 h del matí. Hi participarà Benjamí Villoslada, director general de Desenvolupament Tecnològic del Govern de les Illes Balears, que ens parlarà principalment de les múltiples aplicacions de la intel·ligència artificial, el motiu protagonista de la pel·lícula Her.

Aspectes tecnològics tractats: la intel·ligència artificial pot substituir les relacions personals? Quines són les aplicacions de la intel·ligència artificial a la nostra vida diària? de quina manera l’Internet de les coses i la digitalització estan canviant l’administració pública?

Si voleu anar obrint boca o no heu vist la pel•lícula, podeu fer una ullada a la fitxa CineTIC de Dr TIC.

A_Good_American-284301233-largeLa segona sessió serà el 16 de novembre, a les 10.30 h, als Cines Canal Salat de Ciutadella, i s’hi projectarà el documental A Good American. Maria Antònia Tugores, investigadora en anàlisi de dades de l’IFISC-UIB, ens parlarà dels perfils de l’ús del Big Data i les dades personals a les quals tenen accés els governs en nom de la seguretat nacional.

Aspectes tecnològics tractats: la societat de la Informació és la societat de les dades, del conegut Big Data. A partir d’aquesta història real que va ocórrer el 2002 a l’Agència Nacional de Seguretat Americana, es podrà reflexionar sobre la vigilància de masses, el seu interès polític i econòmic i fins on podem mantenir la privacitat de les nostres dades personals en nom de la seguretat de l’Estat.

Si us interessa, també podeu consultar-ne la fitxa CineTIC elaborada per Dr TIC.

Les entrades són gratuïtes i l’aforament és limitat.

Podeu fer les vostres reserves a menorca@fundaciobit.org

Share

Comentaris tancats.