Cinc startups balears innovadores en salut i turisme participen al Mobile WorldCongress de Barcelona

La Fundació Bit hi acompanya les empreses de nova creació per tal de millorar la seva competitivitat a partir de la cooperació empresarial

Representants de les empreses Appinclusive, Kinacu, Tourfeeling, Mybooking, Hi Sun i de la Fundació Bit es desplacen aquests dies a Barcelona per assistir a l’esdeveniment tecnològic Mobile World Congress (MWC) i la fira d’emprenedors For YearsFromNow (4YFN).

Es tracta de cinc empreses balears de recent creació, 4 d’elles amb seu al ParcBit i una al CentreBit Menorca, que tenen els seus negocis basats en l’“e-tourism” i l’“e-heatlh”, tecnologies aplicades al turisme i a la salut, respectivament.

L’assistència a aquests encontres suposa, per a les cinc empreses balears, una gran ocasió a l’hora d’ampliar les seves oportunitats de negoci, ja sigui per trobar socis internacionals amb qui cooperar, transferir tecnologia o simplement col·laborar en un futur.

La Fundació Bit acompanya les empreses com a impulsora de la iniciativa i en el marc del projecte europeu Links Up, que té per objectiu estimular el creixement i millorar la competitivitat de les start-ups, més concretament les de l’espai SUDOE (Espanya, Portugal i França).

Durant la seva estada, les cinc empreses podran visitar els expositors del MWC, fet que els permetrà visibilitzar els seus projectes i també generar noves idees per millorar-los, inclús per crear-ne de nous.

Per altre costat, les startups participaran també en una sessió de trobada amb grans corporacions de l’àmbit TIC Turime i TIC Salut, davant de les quals faran una breu presentació del seu model de negoci, a mode de “pitch deck”.

5 startups balears que innoven en turisme i salut:
Appinclusive es dedica a facilitar i dinamitzar, a través d’una aplicació mòbil, l’intercanvi d’informació entre l’hotel i el client en serveis com, per exemple, el procés “check-in” o la reserva d’activitats lúdiques.

Kinacu centra el seu model de negoci en un sistema de reserva esportiu que permet a les instal·lacions i als usuaris una gestió coordinada, planificada i col·laborativa. L’aplicació permet, a més, fer un seguiment de la progressió en les activitats.

Tourfeeling aposta pel turisme de l’experiència amb la seva web i aplicació col·laborativa. A mode de xarxa social, permet compartir tot tipus d’informació sobre el teu viatge.

Mybooking es basa en la captació i gestió integral de reserves d’un negoci de lloguer de qualsevol àmbit. Com a plataforma online, disposa d’eines integrades per facilitar la gestió total del procés de reserva.

Hi Sun pertany a l’àmbit TIC-Salut i centra el seu procés innovador en la creació de tecnologia al servei de la prevenció dels riscos en salut. Un exemple és el seu Hi SunPoint, que tracta d’evitar malalties relacionades amb l’exposició al sol.

Un projecte europeu que “enllaça” empreses:
El projecte Links Up, de tres anys de durada (2016-2019), té com a objectiu estimular el creixement i la competitivitat de les noves empreses tecnològiques del sud-oest d’Europa. En total, compta amb un finançament de 1.045.000€; el 75% dels quals prové del programa SUDOE (785.000€) i un 25% de la resta de socis (259.500€), 200.000€ dels quals aportats directament per l’Euroregió.

Les tres grans línies d’actuació del projecte són: la millora de l’accés al finançament de les empreses, la millora de la cooperació entre empreses (startups i grans empreses) i donar més oportunitats de negoci a les startups.

Links Up agrupa sis socis de tres estats diferents: l’Euroregió Pirineus Mediterrània, que lidera el projecte; la Fundació Bit, a les Illes Balears; ACCIÓ, a Catalunya; Castres-MazametTechnopole, a la regió francesa Occitània; la FundaciónUniversidad Empresa, a Múrcia; i el Centro de Inovação Empresarial da Beira Interior, a Portugal. També hi col·labora Mon agence du développementéconomique de l’export et de l’innovation (MADEELI).

Share

Comentaris tancats.