CentreBit Menorca

 Notícies  Serveis  Infraestructures  Incubadora  Contacte

Què és el CentreBit Menorca?

OFICINES NOVES exterior 1247El Centre Bit (Balears Innovació i Tecnologia) de Menorca és un projecte impulsat pel Govern de les Illes Balears, amb el suport del Consell Insular de Menorca.  I el seu objectiu és servir de plataforma per implantar i desenvolupar la Societat de la Informació a Menorca. La base fonamental del CentreBit és crear un punt d’atracció del talent innovador mitjançant la constitució de xarxes de transferència tecnològica, i alhora impulsar el desenvolupament regional i adaptar-lo a les noves formes de negoci.

La Fundació Bit és l’entitat encarregada de gestionar el CentreBit Menorca i el ParcBit, uns espais en estreta relació, on es pretén aglutinar les empreses i els emprenedors de base tecnològica i afavorir l’impuls tecnològic de les nostres illes.


Serveis

La cartera de serveis del Centre Bit Menorca es centren en:

 • Programa de suport a emprenedors de base tecnològica per a la creació d’empreses innovadores
 • Programa de suport a les empreses de l’illa de Menorca en la posada en marxa d’iniciatives de RDi i de col·laboració internacional.
 • Programa de foment impuls de la Innovació empresarial a l’illa de Menorca
 • Difusió i foment de l’interès per la ciència i la tecnologia entre el sector de la formació i la societat en general

Programa Emprenbit per a incubats

Serveis de suport:

 • Assesorament en el pla de negoci
 • Suport en la recerca de socis i cooperació empresarial i tecnològiques
 • Formació en gestió empresarial
 • Sessions de networking
 • Suport en l’anàlisi i redacció de projectes

Avantatges:

 • Estalvi en costos
 • Serveis en gestió del projecte gratuïts
 • Contacte amb altres emprenedors i empresaris
 • Accés a espais comuns del CentreBit

Programes per a empreses de Menorca

A banda dels servieis que s’ofereixen a les empreses incubades, des del Centre Bit Menorca, també s’executarà el programa de Suport a les empreses de l’illa de Menorca en la posada en marxa d’iniciatives d’RDi i de col·laboració internacional; i el programa; Foment i impuls de la Innovació empresarial a l’illa de Menorca; dels quals s’en poden beneficiar totes les empreses menorquines.

Actuacions de divulgació de Noves Tecnologies

CentreBit es desenvolupen diverses actuacions al llarg de l’any de difusió, foment i divulgació de temes relacionat amb la ciència i les noves tecnologies, tan adreçats al sector de l’educació, com a la ciutadania en general.


Infraestructures

El CentreBit està dissenyat per oferir un espai empresarial complet, de qualitat, amb unes infraestructures modernes en un entorn agradable que fomentin les relacions entre tots el empresaris i emprenedors presents. Totes les instal·lacions estan a disposició de les empreses presents.

CentreBit Menorca

 • Planta Segona

Segona planta Centrebit Menorca

Incubadora col·laborativa

Espai diàfan per acollir fins a 10 equips d’emprenedors, amb opció d’ampliar o reduir amb més mòduls per adaptar-se a futures necessitats.

Sales de reunions

Dotades de taula de reunions i servei de videoconferència, accés a Internet (wifi i xarxa); projector amb pantalla i reproductor en format multiestàndard.

Auditori

Amb una capacitat per a 100 persones, i dotada de l’equipament necessari per a portar-hi a terme jornades, conferències, seminaris… Disposa d’equipament per a traducció simultània (dues cabines), audiovisual i un espai annex per a servir cocktails o coffee break.

Sala polivalent

Espai creat per a reunions, presentacions o tallers.Té una capacitat per a 25 persones amb taules de feina modulars, projector amb pantalla i pissarra.

Sales de reunions
Es disposa de vàries sales de reunions de diferents capacitats (de 4 a 12 persones)

Office – Networking

Espai de networking preparat per poder menjar, fer un cafè o descansar, dotat amb petita cuina i menjador.

Oficina d’atenció a emprenedors

L’oficina d’atenció a emprenedors dóna suport i assessorament en el llançament de noves idees de negoci.

 • Planta primera

Primera planta CentreBit Menorca

Incubadora física

Espai per a oficines individuals amb mòduls de 30m2 a 50m2. La disposició d’aquests mòduls permet diferents combinacions entre ells, per poder funcionar independentment amb tots els serveis i instal·lacions.

Lloguer d’oficines

Espai per a lloguer d’oficines individuals de 30m2 a 60m2. Les oficines estan equipades amb mobiliari d’oficina.

Espai de networking

Amb el nom de Plaça del CentreBit, s’ha creat un espai per al desenvolupament de sessions de networking, xerrades, reunions amb un estil proper i informal.

Sala de formació
Aula amb una capacitat per a 15 estudiants dotada amb un ordinador per a cada alumne, equipament de audiovisuals i pissarra.

Arxiu

Espai per a l’emmagatzematge de documentació arxiu.

 • Planta baixa

plantabaixa

Recepció
A la planta baixa del centre, per on s’accedeix a les instal·lacions, s’hi ubica la recepció i oficina d’administració, a on li podran oferir tota la informació del CentreBit, les diferents activitats i empreses presents a les instal·lacions. L’horari d’atenció al públic és de 9 a 14.30 hores.

Empreses
4 empreses tenen els seus locals a la planta baixa del CentreBit: Infotelecom, Sistemas Menorca 01, Tao visual i Binary.

Soterrani
Aquesta zona és un espai per a l’experimentació industrial. Disposa de 3 taller independents amb un superfície total de 200m2.


Incubadora d’empreses

Models d’incubació

 • Incubadora col·laborativa:

Espai diàfan que permet  acollir a un màxim de deu equips d’emprenedors (amb un màxim de dos representants per equip), amb opció d’ampliar o reduir amb més mòduls per adaptar-se a futures necessitats. Les taules de feina disposen d’un punt de feina que inclou dues preses de corrent monofàsiques normals, dues preses de corrent monofàsiques de SAI i quatre preses de dades. Les preses de dades es poden utilitzar indistintament per veu (telèfon) o dades (connexió a Internet).

Les preses de dades estan connectades a un rack central amb un switch de dades que proporcioni sortida a Internet d’alta velocitat.

Tota la sala disposa de connexió wifi gratuïta mitjançant contrasenya general. La sala també disposa de servei de fotocopiadora i interfono exterior.

 • Incubadora física:

Oficines individuals que sorgeixen a partir del mòdul mínim de 50m2, i per una demanda inicial de vuit projectes d’empresa. La disposició d’aquests mòduls permet diferents combinacions entre ells.

Cada mòdul ha de funcionar independentment amb els serveis e instal·lacions de telecomunicacions i energia.

 • Programa mentoring:

Els emprenedors que ho desitgin poden sol·licitar l’acompanyament d’un mentor durant el seu itinerari #Emprenbit per tal de reforçar els serveis de suport a emprenedors i empreses amb l’experiència d’un empresari del sector.

Preus i condicions

Espai per a Empreses Preu Vigència Bonificacions
Modalitat EMPRENBIT  6 €/m2

al mes

Incubació col·laborativa

20 €/mes Fins a 12 mesos N/D

Incubació física

6 €/m2

al mes

Fins a 36 mesos. 75 % (1r any)

50% (2n any)

25% (3r any)

Modalitat Empresa Consolidada 6 €/m2

al mes

Programa mentorització:

25% (1r any)

15% (2n any)

Taller d’enginyeria 3€/m2

al mes

* Els preus inclouen accés a l’espai (lloc de feina o local de lloguer) i ús dels espais comuns de l’edifici (sales de reunions, premsa, auditori) amb els límits establerts per contracte.
* En les modalitats d’incubació física i empreses consolidada els preus no inclouen les despeses per internet, ni consum d’energia elèctrica que es carreguen mensualment juntament amb el cost del lloguer.
* El programa de Mentorització empresarial s’oferirà a les empreses en funció dels projectes d’incubació de cada moment.

Els cost de lloguer dels espais en règim de mentorització per les empreses interessades en participar en el Programa #EMPRENBIT Menorca per l’assessorament i mentoring dels emprenedors usuaris dels espais d’incubació del Centre Bit Menorca són:

Espai/sala

Hores ús incloses per contracte

Cost/ hora excés

Aforament

Equipament

S. reunió

Sense límit ús (màxim de 4 h/dia i un màxim de 3 dies seguits)

4-12 persones

Pantalla i accés a Internet

Cuina/ menjador

12 persones

Gelera, microones, cafè i pica

Auditori/ Premsa

12 h/ any

47€/hora (minin 6 h)

100 persones

Projector i accés a Internet. Equipament de traducció simultània

Sala Polivalent

16 h/ any

24€/hora

25 persones

Projector i accés a Internet

Conferències

16 h/ any

24€/ hora

25 persones

Projector i accés a Internet

Contacte i localització

Adreça: Polígon Industrial, La Troxa.  Avinguda d’es Camp Verd. P 37-46. Alaior – Menorca

Telèfon: 971 17 77 09

E-mail: menorca@fundaciobit.org

Horari d’atenció a recepció: de dilluns a divendres de 9 a 14.30 hores.
Cada empresa del CentreBit té el seu propi horari d’atenció i accés particular biomètric i d’interfono per als visitants.

Share