CentreBit Menorca

 Notícies  Serveis  Infraestructures  Incubadora  Contacte

Què és el CentreBit Menorca?

OFICINES NOVES exterior 1247El Centre Bit (Balears Innovació i Tecnologia) de Menorca és un projecte impulsat pel Govern de les Illes Balears, amb el suport del Consell Insular de Menorca.  I el seu objectiu és servir de plataforma per implantar i desenvolupar la Societat de la Informació a Menorca. La base fonamental del CentreBit és crear un punt d’atracció del talent innovador mitjançant la constitució de xarxes de transferència tecnològica, i alhora impulsar el desenvolupament regional i adaptar-lo a les noves formes de negoci.

La Fundació Bit és l’entitat encarregada de gestionar el CentreBit Menorca i el ParcBit, uns espais en estreta relació, on es pretén aglutinar les empreses i els emprenedors de base tecnològica i afavorir l’impuls tecnològic de les nostres illes.


Serveis

El programa Emprenbit permet donar suport a empreses i emprenedors de base tecnològica allotjats a la incubadora, orientant-los en el disseny validació i llançament de nous models de negoci.

Programa Emprenbit per a incubats

Avantatges:

 • Estalvi en costos
 • Serveis en gestió del projecte gratuïts
 • Contacte amb altres emprenedors i empresaris

Serveis de suport:

 • Assesorament en el pla de negoci
 • Suport en la recerca de socis i cooperació empresarial i tecnològiques
 • Formació en gestió empresarial
 • Sessions de networking
 • Suport en l’anàlisi i redacció de projectes
 • Accés a espais comuns del Centre Bit

Programes per a empreses de Menorca

A banda dels servieis que s’ofereixen a les empreses incubades, des del Centre Bit Menorca, també s’executarà el programa de Suport a les empreses de l’illa de Menorca en la posada en marxa d’iniciatives d’RDi i de col·laboració internacional; i el programa; Foment i impuls de la Innovació empresarial a l’illa de Menorca; dels quals s’en poden beneficiar totes les empreses menorquines.


Infraestructures

 • Planta Segona

planta2

Incubadora col·laborativa

Espai diàfan per acollir fins a 10 equips d’emprenedors, amb opció d’ampliar o reduir amb més mòduls per adaptar-se a futures necessitats.

Sales de reunions

Dotades de taula de reunions i servei de videoconferència, accés a Internet (wifi i xarxa); projector amb pantalla i reproductor en format multiestàndard.

Auditori

Amb una capacitat per a 108 persones, i dotada de l’equipament necessari per a portar-hi a terme jornades, conferències, seminaris…

Office – Networking

Espai de networking, preparat per poder menjar o descansar, dotat amb preses de corrent per a gelera i microones.

Oficina d’atenció a emprenedors

L’oficina d’atenció a emprenedors dóna suport i assessorament en el llançament de noves idees de negoci.

 • Planta primera

planta1

Incubadora física

Espai per a oficines individuals amb mòduls de 30m2 a 50m2. La disposició d’aquests mòduls permet diferents combinacions entre ells, per poder funcionar independentment amb tots els serveis i instal·lacions.

Lloguer d’oficines

Espai per a lloguer d’oficines individuals de 50m2 a 80m2. La disposició d’aquests mòduls també permet diferents combinacions entre ells.

Espai de reunions

Zona comú de reunions d’una capacitat de fins a 10 persones.

Arxiu

Espai per a l’emmagatzematge de documentació arxiu.

 • Planta baixa

plantabaixa

Accés a oficina i oficina d’administració

A la planta baixa del centre, per on s’accedeix a les instal·lacions, s’hi ubica la recepció, l’oficina d’administració i el servei d’emprenedors, per així poder facilitar el control i donar informació a possibles visitants.

Soterrani

Aquesta zona és un espai per a l’experimentació industrial.


Incubadora d’empreses

Models d’incubació

 • Incubadora col·laborativa:

Espai diàfan que permet  acollir a un màxim de deu equips d’emprenedors (amb un màxim de dos representants per equip), amb opció d’ampliar o reduir amb més mòduls per adaptar-se a futures necessitats. Les taules de feina disposen d’un punt de feina que inclou dues preses de corrent monofàsiques normals, dues preses de corrent monofàsiques de SAI i quatre preses de dades. Les preses de dades es poden utilitzar indistintament per veu (telèfon) o dades (connexió a Internet).

Les preses de dades estan connectades a un rack central amb un switch de dades que proporcioni sortida a Internet d’alta velocitat.

Tota la sala disposa de connexió wifi gratuïta mitjançant contrasenya general. La sala també disposa de servei de fotocopiadora i telèfon principal per comunicar amb recepció.

 • Incubadora física:

Oficines individuals que sorgeixen a partir del mòdul mínim de 50m2, i per una demanda inicial de vuit projectes d’empresa. La disposició d’aquests mòduls permet diferents combinacions entre ells.

Cada mòdul de 50m2 ha de pot funcionar independentment amb abastiment de tots els serveis e instal·lacions, es a dir, telecomunicacions, aigua potable, energia, aigua calenta, desaigües i sortida de fums.

 • Mentoring:

Oficines individuals que sorgeixen a partir del mòdul mínim de 50m2, i per una demanda inicial de sis empreses col·laboradores. La disposició d’aquests mòduls ha de permetre diferents combinacions entre ells.

Cada mòdul de 50m2 ha de poder funcionar independentment amb abastiment de tots els serveis e instal·lacions, es a dir, telecomunicacions, aigua potable, energia, aigua calenta, desaigües i sortida de fums.

Preus i condicions

Costs de lloguer locals en règim d’incubació

Els costs de lloguer dels espais en règim d’incubació per les dues modalitats previstes al Programa #EMPRENBIT Menorca són:

Modalitat

Preu Lloc de Feina/ m2 (*)

Vigència màx.

Bonificacions previstes

Col·laborativa

20€

12 mesos

N/D

Física

4€

36 mesos

75%/50%/25% cada 12 mesos

(*) Els preus inclouen accés a l’espai (lloc de feina o local de lloguer) i ús dels espais comuns de l’edifici (sales de reunions, premsa, auditori) amb els límits establerts per contracte. Aquests preus no inclouen les despeses per telecomunicacions e Internet (excepció incubació col·laborativa), ni per el consum d’energia elèctrica, que es carregaran mensualment junt amb el cost del lloguer.

Els cost de lloguer dels espais en règim de mentorització per les empreses interessades en participar en el Programa #EMPRENBIT Menorca per l’assessorament i mentoring dels emprenedors usuaris dels espais d’incubació del Centre Bit Menorca són:

Espai/sala

Hores ús incloses per contracte

Cost/ hora excés

Aforament

Equipament

S. reunió

Sense límit ús (màxim de 4 h/dia i un màxim de 3 dies seguits)

8 persones

Pantalla i accés a Internet

Cuina/ menjador

8 persones

Gelera, microones i pica

Auditori/ Premsa

12 h/ any

47€/hora (minin 6 h)

70 persones

Projector i accés a Internet

Videoconferència

16 h/ any (no inclou cost connexió)

24€/hora (no inclou cost connexió)

12 persones

TV 42”, taula de reunions i sistema de videoconf.

Conferències

16 h/ any

24€/ hora

25 persones

Projector i accés a Internet

Costs de lloguer locals per a empreses

Els cost de lloguer dels espais per les empreses (no incloses al Programa de Mentorització #EMPRENBIT) i admeses al Centre Bit d’Alaior són:

Tarifes

Preu M2 (**)

Vigència tarifa

Promoció Centre Bit

4€

Fins a 30/06/2017

Consolidació Centre Bit

6€

A partir del 01/07/2017

(**) Els preus inclouen accés a l’espai (local de lloguer) i ús dels espais comuns de l’edifici (sales de reunions, premsa, auditori) amb els límits establerts per contracte. Aquests preus no inclouen les despeses per telecomunicacions i Internet, ni per el consum d’energia elèctrica, que es carregaran mensualment junt amb el cost del lloguer.

Costs de lloguer de sales i espais comuns

Els límits per l’ús de les sales i espais comuns de l’edifici per les empreses admeses al Centre Bit, són:

Tipus espai

Hores ús incloses per contracte

Cost/ hora excés

Aforament

Equipament

Sala Auditori/ Premsa

12 h/ any

47€/h (mínim 6 hores)

70 persones

Projector i accés a Internet

Sala de Videoconferència

16 h/ any (no inclou cost connexió)

24€/h (no inclou cost connexió)

12 persones

TV 42”, taula de reunions i sistema de videoconf.

Sala Conferències

16 h/ any

24€/ hora

25 persones

Projector i Internet


Contacte i localització

Adreça: Polígon Industrial, La Troxa.  Avinguda d’es Camp Verd. P 37-46. Alaior – Menorca

Telèfon: 971 17 77 09

E-mail: menorca@fundaciobit.org

Share