Butlletí 08/05/18

ACTIVITATS

Jornada “Ètica i Big data. De l’oportunitat de negoci als drets de la ciutadania”

La Fundació Bit organitza pel proper 17 de maig, en motiu del Dia d’Internet la jornada “Ètica i Big data. De l’oportunitat de negoci als drets de la ciutadania” que comptarà amb la ponència de l’escriptora, periodista i TED speaker, Marta Peirano. Es tracta d’un esdeveniment dirigit a tots els ciutadans interessats en un tema de total actualitat, que genera un interès i debat social: el big data i els límits en els seus usos. L’objectiu és presentar diferents opcions d’utilització de dades i fer reflexionar al públic sobre on estan els límits en aquesta explotació, com afecten al ciutadà, al seu anonimat, privacitat o seguretat. Més informació.L’especialista en blockchain Alex Puig imparteix una jornada al ParcBit

La Fundació Bit, en el marc del projecte TENTIC sobre divulgació de tendències tecnològiques, organitza pel proper 10 de maig una jornada sobre Blockchain, dirigida tant a principiants com a iniciats en el tema. Els assistents comptaran amb la participació d’un ponent de renom i referent nacional en aquest àmbit: Alex Puig, fundador del Digital Currency Summit i Alastria Blockchain Ecosystem, un consorci d’empreses espanyoles que avança en l’ús del sistema ‘blockchain’, entenent-se com la tecnologia que fa possible les monedes digitals i actua com a base de dades i còpia de seguretat. Més informació.


Realitat virtual i augmentada: aplicació per a empreses 

En aquest taller de dia 31 de maig, Mario Mokarram ens ensenyarà com les empreses estan fent servir tecnologies de visualització com AR / VR / 360. El seu objectiu serà mostrar la tecnologia i la seva aplicació en àrees com la visualització d’edificis, la formació marítima, les habitacions pilot i molt més. Un exemple de cas d’èxit serà Robot VR, un sistema de visualització 3D emprat en el sector hoteler. Amb Robot VR veurem com queda un edifici en el sentit visual però també, i més important encara, en el sentit d’interacció. Més informació.


NOTÍCIES

La Fundació Bit posa en marxa una convocatòria per participar en un programa conjunt d’acceleració empresarial en innovació oberta i de softlanding

L’àrea de Projectes i Comunicació d’R+D+I de la Fundació Bit posa en marxa una convocatòria per participar en un programa conjunt d’acceleració empresarial en innovació oberta i de softlanding dirigit a start-ups dels sectors TIC-Turisme i TIC-Salut amb projectes innovadors, madurs i amb potencial d’internacionalització. Més informació.Es presenta al ParcBit el projecte ESCUT, un centre de ciberseguretat pioner a les Illes Balears

L’empresa especialitzada en ciberseguretat, Intec Tramuntana, ha presentat aquest matí les instal·lacions d’un nou centre de seguretat informàtica ubicat al ParcBit. El director general de desenvolupament tecnològic, Benjamí Villoslada, i el gerent de la Fundació Bit, Gabriel Frontera, han assistit a l’acte per donar suport al projecte, a través del qual es dóna servei a empreses, entitats, i centres.

Més informació


ENTREVISTA

TenTIC: José Mañas,Wireless DNA

Entrevistam a José Mañas, CEO de l’empresa Wireless DNA, ubicada al ParcBit. Va començar els seus estudis universitaris a la UIB, estudiant enginyeria telemàtica; una decisió que li va obrir les portes per a començar a fer feina per Siemens en diversos projectes internacionals (Portugal, Xina, USA, Israel…), desplegant i optimitzant xarxes de telefonia mòbil. Amb l’experiència adquirida va continuar la seva formació en l’àrea de gestió amb un postgrau d’Economia de les Telecomunicacions i accedint a la certificació PMP al 2007. Abans de fundar WDNA, va ser líder del grup de caps de projecte de Telecomunicacions del Mediterrani per a la companyia Nokia durant 4 anys. Finalment, des de l’any 2014, és el CEO de WDNA amb l’objectiu de convertir-se en una empresa referent d’I+D+i amb base a Mallorca i operant a escala global, generant un ecosistema de creativitat, innovació i bon ambient de feina diària. Continua llegint.


COL·LABORA

Colònia controlada del ParcBit

Des de fa alguns anys un grup de voluntaris s’encarrega de la colònia de moixos del ParcBit autoritzada i legalitzada per l’ajuntament de Palma i sota la supervisió i col·laboració del centre municipal de protecció animal Son Reus. L’objectiu és vetllar pel benestar d’aquests animals i alhora, a través de periòdiques campanyes d’esterilització, controlar-ne la població i prevenir la sobrepoblació. Si estàs interessat en col·laborar-hi pots fer-ho per només un euro al mes a través del seu grup de teaming.


 ALTRES

Share

Comentaris tancats.