Balears participa en la creació de la primera xarxa d’incubadores de l’Euroregió

A través d’aquesta cooperació amb les regions de Barcelona i Perpinyà s’enforteix l’obertura transfronterera i es multipliquen les oportunitats de desenvolupament dels seus emprenedors

Signatura conveni Universitat de Perpinyà i Canòdrom BCN (4 juliol)

Les incubadores de Barcelona (Canòdrom BCN), Perpinyà (UPVD IN CUBE – Universitat de Perpignan) i de les Illes Balears (Fundació Bit), representades pels seus respectius directors i presidents, Simón Lee, Fabrice Lorente i Biel Frontera, han signat avui un acord per a la creació de la primera xarxa d’incubadores de l’Euroregió. Aquesta nova cooperació té com a objectiu fomentar l’esperit d’innovació i millorar la visibilitat i l’eficàcia d’aquestes estructures de suport a l’emprenedoria dins l’àrea transfronterera.

Així, l’Euroregió es vol posicionar com una àrea forta en innovació i integració social i econòmica del territori, a partir del foment de les habilitats de les regions de Catalunya, les Illes Balears i Occitània i estenent-les a l’àmbit europeu.

A través d’aquesta col·laboració transfronterera i en un context en què cada vegada hi ha més competència entre territoris, les incubadores involucrades compartiran el coneixement i l’experiència de cadascuna en diferents àrees. Les tres entitats signants comparteixen l’interès de treballar juntes en el desenvolupament de projectes innovadors. Aquesta combinació d’habilitats donarà com a resultat accions conjuntes i una major mobilitat d’idees i professionals.

La primera acció conjunta d’aquesta xarxa és el concurs d’innovació anomenat “Miro in cube”, creat enguany per la Universitat de Perpignan i que tendrà una dimensió euroregional el 2019.

Aquesta signatura és un primer pas en la construcció de la xarxa, que té com a objectiu ampliar el seu perímetre, l’abast i la influència. Altres incubadores ja han expressat el seu desig d’unir-s’hi.

Tres socis d’excel·lència:

UPVD IN CUBE és la incubadora d’empreses innovadores de la Universitat de Perpignan, inaugurada aquest 2018. Precisament, la Universitat de Perpignan és un actor central de la innovació en l’Euroregió i té una potent política de suport a l’emprenedoria i a la innovació. El seu objectiu és promoure el desenvolupament d’empreses innovadores oferint assistència personalitzada des de la seva idea. UPVD IN CUBE brinda als líders de projectes de tots els àmbits un accés als seus laboratoris i plataforma d’investigació, així com la seva experiència en capacitació.

Per saber-ne més: https://www.in-cube.upvd.fr/

La incubadora de Barcelona Canòdrom allotja múltiples empreses i projectes innovadors, especialment en el camp cultural i creatiu. En un edifici de 10.000 metres quadrats. Està especialitzada en projectes en la seva primera etapa i guia els empresaris des de la idea inicial fins a la creació d’un producte viable a través de l’accés a les finances.

Per saber-ne més: https://canodrom.com/

El programa Emprenbit, de la Fundació Bit, és un servei públic del Govern de les Illes Balears implantat amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat del teixit empresarial a través de l’acompanyament d’emprenedors en el llançament de projectes basats en el coneixement. A Emprenbit, a més d’aquest programa d’acceleració d’idees, també s’ofereixen als emprenedors les infraestructures de la incubadora d’empreses del ParcBit, a Palma, i del CentreBit, a Menorca, i on, a un cost molt baix, és possible disposar d’espais de treball en un entorn favorable.

Share

Comentaris tancats.