Arrenca la IV edició del Menorca Millennials, la primera desaceleradora del món de startups

Un any més, la Fundació Bit, a través del CentreBit Menorca, recolza aquest esdeveniment que congrega 30 startups internacionals que durant 12 dies romandran a Menorca per impulsar les seves idees en el marc del moviment slow

Des d’aquest divendres 25 de maig i fins al proper 5 de juny, 30 empreses emergents participaran en la IV edició del primer programa de desacceleració de startup del món, Menorca Millennials. Els emprenedors darrere de cadascuna d’elles –procedents de 14 països de cinc continents (Àfrica, Amèrica del Nord i del Sud, Àsia i Europa)– estaran en permanent contacte amb mentors i inversors durant dotze dies i s’uniran a una comunitat global de la qual ja formen part 90 companyies.

La Fundació Bit col·labora en aquest esdeveniment ja que es comparteixen els objectius de, per un costat, foment de l’esperit emprenedor i, per altre costat, posicionar les Illes Balears com a destinació de “Sol i dades” i així atreure professionals de tot el món a les Balears i, d’aquesta manera, generar llocs de feina altament qualificats, retenir el talent de les nostres illes i atreure talent de fora._DSC2043

L’experiència és un grau:
Entre els mentors d’aquesta edició destaquen ‘veterans’ emprenedors com Martin Varsavsky, –creador de Jazztel i ya.com–, i Jason Womack, coach d’executius i autor del llibre ‘Get Momentum: com començar quan estàs embussat’. També compartirà la seva experiència el fundador de Conbody, Coss Mart, el pas del qual per presó –on va aprimar més de 30 kg amb un programa d’entrenament personal– el va inspirar per engegar la seva companyia de fitness.

La terapeuta nord-americana Bea Arthur donarà a conèixer el seu últim projecte, The difference, un think tank que usa la intel·ligència artificial per desenvolupar la intel·ligència emocional.

Durant el programa de dotze dies, tant al campus com al voltant de l’illa declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO en 1993, els participants tindran l’oportunitat de: participar en nombroses activitats a l’aire lliure; descobrir com ‘caçar les oportunitats’ de la mà de l’ex CEO de Desigual, Manel Adell; aprendre el valor del treball en equip i la col·laboració al costat de Mario Alonso Puig; i la importància de democratitzar la tecnologia ‘blockchain amb Kelcey Gosserand.

Un programa únic i ‘slow’:
Menorca Millennials compta amb una metodologia de desacceleració única, –com a diferenciació de les clàssiques acceleradores de startups–, que redueix el risc d’inversió tant per a les empreses emergents com per als inversors i el programa dels quals s’organitza en tres fases. En les primeres jornades, de col·laboració i treball en equip, els emprenedors treballaran sobre com generar valor mitjançant el treball en equip i la importància de la comunitat.

Després se celebraran diverses ponències en el marc de la setmana de l’epifania (del 27 al 31 de maig) i les primeres entrevistes personals amb els mentors per contrastar el model de negoci. Els participants tindran oportunitat d’inspirar-se amb diverses activitats a l’aire lliure que ajudin a inspirar-se i a connectar amb la creativitat personal.

Finalment, durant els ‘test amb inversors’, els emprenedors mantindran trobades individuals amb potencials àngels per testar els models de negoci, aixecar finançament i impulsar les seves startups. En total participaran 20 inversors de diferents països. En les tres edicions anteriors i fins avui, els participants han recaptat més de 50 milions d’euros.

Amb la innovació i la sostenibilitat:
La IV edició de Menorca Millennials compta amb socis estratègics que recolzen la innovació i l’emprenedoria sostenible com Schneider Electric (ES). La multinacional patrocinarà la desacceleració de tres startups del sector energètic en línia amb la seva estratègia ‘Power the Digital Economy’, Omnio, Be-on i LightFi; les dues primeres van resultar guanyadores de l’última Cimera d’Innovació de SE, que va tenir lloc a París a l’abril 2018.

A més de conèixer més d’aprop als integrants de les tres empreses emergents, l’equip de ES a l’illa, –format per Sylvain Paineau, Loic Regnier i Laurent Thermoz–, participaran en el campament com a ‘creadors d’experiències’.

Uns altres dels socis estratègics que recolzen aquesta edició són la plataforma comunicacional Sengrid, Amazon Web Service, Hupspot i Andorra Telecom.

Share

Comentaris tancats.