13 grans empreses tractores llancen els seus reptes a startups a través de l’Ances Open Innovation

Open Innovation és un programa d’innovació sense precedents al nostre país que arriba de la mà d’ANCES, l’Associació Nacional de Centres Europeus d’Empreses i Innovació, i de la qual la incubadora d’empreses de base tecnològica de la Fundació Bit és membre associat des de l’any 2011.

OPEN INNOVATION ANCES

13 grans empreses tractores llancen els seus reptes a startups o joves empreses innovadores de base tecnològica per triar la millor de les solucions presentades. Aquestes solucions poden venir en forma de productes, serveis o projectes.

Després d’un procés de selecció, les empreses tractores triaran guanyador en l’esdeveniment final Open Innovation, que tindrà lloc el 19 d’abril en el Centre d’Innovació BBVA, de Madrid. Els guanyadors rebran 500 € i la possibilitat de continuar la relació amb l’empresa tractora.

El termini per presentar propostes als reptes de les empreses tractores es manté obert des del 26 de febrer fins al 22 de març de 2018. Les inscripcions poden formalitzar-se en la web: www.ancesopeninnovation.com

Les empreses tractorae són: Aertec, BBVA, BSH, Estrella de Levante, Euskaltel, Iberdrola, Iberostar,Gonvarri, Grupo Huertas, Soltec, SPC, Vegenat i Sacyr. Totes elles capdavanteres en els seus camps, sectors molt diversos, com l’industrial, el financer, el transport, l’agroalimentari, l’energètic, les telecomunicacions, la construcció i el turisme.

Els reptes plantejats es remeten a desafiaments en el marc de tendències globals de la nova economia, com són la digitalització, indústria 4.0, o economia circular; i es refereixen a nous models de relació digital amb els clients i consumidors, noves oportunitats en logística, big data, fintech, manteniment predictiu, alimentació funcional o energies renovables, entre d’altres.

Ances Open Innovation pretén difondre i consolidar el concepte d’innovació oberta a Espanya, definit per la Universitat de Harvard com “un paradigma pel qual les empreses poden i han d’obtenir la innovació d’actors externs, així com dels seus propis departaments de R+D”. ANCES és l’agent idoni per connectar a les empreses més consolidades amb l’ecosistema emprenedor.

Els 13 reptes d’Open Innovation

 • AERTEC: Nous usos en drons amb plataformes aèries d’ala fixa, la capacitat de la qual de transportar càrregues útils li donen una major versatilitat.
 • BBVA: Eines Big Data per a l’anàlisi econòmica que millori la presa de decisions vitals.
 • BSH: Noves tecnologies que permetin la creació d’accessoris de cuina, procurant nous utensilis intel·ligents o afegint intel·ligència als actuals.
 • ESTRELLA DE LEVATE: Reducció de la salinitat en el seu efluent de fàbrica, a fi de minvar el seu impacte mediambiental.
 • EUSKALTEL: Nous serveis en forma de sensor o funcionalitat que puguin ser integrats en la seva plataforma pròpia de llar o negoci connectat.
 • IBERDROLA: Projectes que ajudin a electrificar l’economia i millorar la sostenibilitat del sistema energètic mitjançant, per exemple, la millora en la integració de renovables.
 • IBEROSTAR: Incrementar la venda directa a través dels seus actius digitals, fent ús d’eines de Big Data, valoració de serveis o activació de dades turístiques o uns altres.
 • GONVARRI: Desenvolupament d’un sistema que permeti la gestió automatitzada, la traçabilitat i verificació en temps real de l’inventari de plataformes i productes acabats en magatzem.
 • GRUP HORTES: Eina que permeti el registre i gestió centralitzada de les comandes i sol·licituds dels clients, integrant tots els canals possibles: Whatsapp, SMS, email i telèfon.
 • SACYR: Manteniment predictiu de maquinària de gran volum per evitar parades en l’avanç d’una obra i sistemes intel·ligents d’excavació.
 • SOLTEC: Desenvolupament d’un sensor sense fil de funcionalitats avançades per ser integrat en el seu producte capdavanter, el seguidor utilitzat per a l’orientació dels panells solars.
 • SPC: Identificació de noves línies de negoci a les àrees tecnològiques de robòtica, impressió 3D i Internet de les coses (IOT).
 • VEGENAT: Disseny i desenvolupament de nutrients específics per a circumstàncies de malnutrició associada a patologies, que permetin una millor resposta dels pacients enfront de la resta de tractaments o complicacions.

Si desitja rebre més informació sobre projecte Open Innovation pot contactar amb:
Programa #Emprenbit
Edifici Disset (1ªplanta)
C/ Laura Bassi 07121 ParcBit
Telèfon +34 971178912
info@emprenbit.org

Share

Comentaris tancats.