Participants #11fbalears

PARTICIPANTS

Participants a la Taula Rodona “La investigació a Balears és també cosa de dones”.

  • Dra. Beatriz Morales (IMEDEA, CSIC-UIB) Beatriz és Professora d’Investigació del CSIC en l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB). Experta en biologia de peixos i en temes de pesca costanera, ha estat gestora del Pla Nacional de Ciències i Tecnologies Marines del MINECO, va coordinar l’Acció Estratègica contra Abocaments Marins Accidentals (Prestige) i va ser responsable de dos Era-Nets pel MINECO. Actualment els seus interessos se centren en la sociologia de la gestió pesquera i la divulgació científica.
  • Dra. Roberta Zambrini: (IFISC, CSIC-UIB). Roberta és Titular del CSIC a l’IFISC, investiga en informació i òptica quàntica i és professora del Màster de Física de Sistemes Complexos de l’IFISC. La seva investigació en sistemes quàntics oberts, òptica quàntica i no lineal, fenòmens complexos, i correlacions quàntiques, ha donat lloc a més de 60 publicacions. Té experiència a nivell nacional i internacional en coordinació de projectes, organització de congressos i activitats d’avaluació.
  • Dra. Alicia Sintes (Dpto. de Física & IAC3, Universitat de les Illes Balears (UIB)). Alicia és professora de Física Teòrica en la UIB i investigadora principal de la col·laboració científica LLIGO a Espanya per a la detecció de les ones gravitacionals, un dels majors descobriments dels últims anys que els ha valgut el Nobel de Física. Doctora en Física per la UIB, ha estat investigadora en l’Institut Max Planck de Física Gravitacional i assessora científica de l’Agència Espacial Europea. És autora de més de 190 articles científics i ha codirigit 4 tesis doctorals. Recentment ha estat guardonada amb el Premi Ramon Llull 2017 del Govern de les Illes Balears i el Jaume II del Consell de Mallorca, entre altres premis, per la seva participació en el descobriment de les ones gravitacionals.
  • Dra. Mar Leza (Departaments de Zoologia i Biologia, UIB) Mar és professora ajudant doctora de la Universitat de les Illes Balears. Estudia la salut de les abelles i avalua l’impacte que tenen diferents factors, com a paràsits, pesticides, disponibilitat de recursos naturals i espècies invasores, sobre aquests pol·linitzadors. Ha realitzat estades d’investigació en centres de reconegut prestigi com el Center for Ecology & Hydrology (Natural Environment Research Council) de Oxfordshire (Regne Unit) i la University of Califòrnia (EUA). Actualment és coordinadora del grup Velutina Task Force de l’organització internacional Coloss. Li apassiona la divulgació científica.
  • Dra. Dora Romaguera (IdISBa i CIBER-OBN). Dora desenvolupa la seva labor a l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i CIBER Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició (CIBEROBN). És farmacèutica i doctora en nutrició humana i també col·laboradora en l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i de l’Imperial College London (UK). La seva investigació se centra en l’estudi dels patrons dietètics i la incidència de malalties cròniques. Actualment dirigeix l’estudi PREDIMED-PLUS a l’Hospital Universitari Son Espases. Ha estat recentment guardonada amb el premi Astra- Zeneca a Joves Investigadors a l’àrea d’obesitat i diabetis tipus 2.
  • Dra. Salut Deudero (COB- IEO). Salut, és la primera dona que dirigeix el Centre Oceanogràfic de Balears (COB-IEO) és Professora d’Investigació i centra els seus interessos en Biodiversitat marina, ecologia litoral mediterrània, conservació espècies amenaçades, xarxes tròfiques, espècies invasores, reserves marines, isòtops estables, cultius multitròfics, microplàstics. Ha publicat 101 treballs originals publicats a revistes d’impacte, i ha participat en més de 20 campanyes científiques marines (campanyes oceanogràfiques i busseig científic) en relació a l’avaluació de la biodiversitat i la investigació costanera.

Participants

Participants “Cites ràpides amb científiques”

Entitats que formen part de la plataforma #11fbalears

Coordinen el programa:

logos-11fbalears

Share